Ana SayfaEkolojiMeteoroloji’den iki il için ‘turuncu’, bir il için ‘sarı’ uyarı

Meteoroloji’den iki il için ‘turuncu’, bir il için ‘sarı’ uyarı

HABER MERKEZİ – Meteoroloji, Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen şiddetli sağanak konusunda uyarı yayımladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, Doğu Karadeniz kıyılarında şiddetli yağış bekleniyor.

Rize ve Artvin için ‘turuncu’, Trabzon için ise ‘sarı’ kategoride uyarı yayımlayan Meteoroloji’nin yazılı açıklamasında, şu ifadeler kaydedildi:

Doğu Karadeniz’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Trabzon’un doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 mm), Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli (76-100 mm), Rize’nin Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçeleri ile Çarşamba akşam saatlerine kadar Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde yer yer aşırı (100 mm ve üzeri) olacağı tahmin ediliyor.

Şiddetli yağışların meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Uyarılar ne anlama geliyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde uyarılara ilişkin bilgiler şöyle:

  • Turuncu kategori: “Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.”
  • Sarı kategori: “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.”



Önceki Haber
Bilinen ilk kadın dergisi 'Şükûfezâr' dijital ortamda
Sonraki Haber
DİSK'ten Vestel'e uyarı: İşçilerin hayatı buzdolabından değerlidir