Ana SayfaGüncelMKM’den 18 yıldır bulunduğu binayı boşaltması istendi

MKM’den 18 yıldır bulunduğu binayı boşaltması istendi

HABER MERKEZİ – Mezopotamya Kültür Merkezi’nden İstanbul Beyoğlu’nda 18 yıldır faaliyet yürüttüğü binayı boşaltması istendi.

Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (MKM), 18 yıldır hizmet verdiği İstanbul’un Beyoğlu ilçesinin Tarlabaşı semtinde bulunan binasının boşaltılacağı belirtildi.

MKM çalışanları Mezopotamya Ajansı’na “Bize hiçbir açıklama yapılmadan sözleşmemiz varken ihaleye çıkarıldı. İhaleye üç defa çıkarıldı. Son ihaleyi biz kazanınca da iptal ettiler ve bugün de süre vermeden telefon açıp yarın (13 Ağustos) boşaltmamız istendi” bilgisini verdi.

Konuya ilişkin HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı ise Twitter üzerinden “MKM, yalnız Kürt kültürü değil, devletin yok saydığı bu toprakların farklı kültürleri için de az çalışmadı. Beyoğlu’nda hizmet verdiği bina için yapılan ihaleyi 2 kez kazandı, iptal edildi. Hileli tahliye kararıyla boşaltılmasını kabul etmemiz mümkün değil. Kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

MKM hakkında

Kürtçe adıyla Navendên Çanda Mezopotamya (NÇM), Türkçe adıyla Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) çalışmalarına 1991’de İstanbul’da başladı.

Kurumun açılışını Musa Anter, İsmail Beşikçi ve Feqî Hüseyin Sağnıç gibi isimler yaptı.

MKM, özelde Kürt kültürüne yönelik asimilasyon politikalarına karşı mücadele ederken, genelde de Ortadoğu halklarının kültürel değerlerini koruma ve geliştirmeye yönelik çalışmalarını Kürtçe’nin yanı sıra Türkiye’deki diğer halkların dillerinde de üretiyor.

Bugüne kadar birçok üyesi gözaltına alınan, tutuklanan, işkence gören MKM bünyesinde çok sayıda sanatçı ve topluluk üretimlerde bulunuyor.

Çok sayıda öğrencisi bulunan MKM’de dans, tiyatro, müzik kursları veriliyor, sinemacı ve yazarların katıldığı atölyeler de düzenleniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Albayrak: Dolarla bir işiniz var mı?
Sonraki Haber
İstismar faili erkek, aile avukatları olmadan çıkarıldığı hakimlikçe serbest bırakıldı