Ana SayfaGüncelMuharrem İnce, ‘Bin Günde Memleket Hareketi’ başlattı

Muharrem İnce, ‘Bin Günde Memleket Hareketi’ başlattı

HABER MERKEZİ – Türkiye’ye yeni bir seçenek olarak “Bin Günde Memleket Hareketi” başlattığını duyuran Muharrem İnce, “Türkiye’nin sorununu ne tek adam iktidarı, ne tek adam muhalefeti çözebilir” sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

CHP’nin son seçimdeki cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına Ahmed Arif’in “Hasretinden Prangalar Eskittim” şiiriyle başlayan İnce, “Herkes konuştu, bilen bilmeyen konuştu, bir tek Muharrem İnce konuşmadı” dedi.

“Türkiye tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. 18 yıllık iktidar sorunları çözemediği gibi derinleştirdi” diyerek sözlerini sürdüren İnce, “Türkiye’yi bu hale lider partileri getirdi. Türkiye’nin hem iktidar hem de muhalefet sorunu vardır. Bu kötü gidişattan CHP de nasibini almıştır” diye konuştu.

İnce, “Türkiye’nin sorununu ne tek adam iktidarı, ne tek adam muhalefeti çözebilir. Türkiye seçeneksiz değildir, Saray rejimine mahkum değildir” diyerek hem AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

‘CHP, Kürt vatandaşlarımıza yürekten bir teşekkür edemedi’

İnce, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlere de değindi: “CHP yerel seçimlerde başarısız mıydı? Hayır, başarılıydık. İstanbul’u, Ankara’yı, Adana’yı, Hatay’ı bize Kürt vatandaşlarımız kazandırdı, HDP’liler kazandırdı. Seçimden sonra CHP, Kürt vatandaşlarımıza yürekten bir teşekkür edemedi. Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum. Bu başarıyı küçümsemiyorum, adaylarımız iyi bir kampanya yaptı. Kürtleri yok sayamazsınız.”

‘Bin Günde Memleket Hareketi’

AKP’nin çöktüğünü dile getiren İnce, “AKP çökerken CHP bir seçenek, bir alternatif, bir kurtarıcı olamıyor, yalnızca gözlemci olarak izliyor” diye belirtti.

Türkiye’nin seçeneksiz olmadığını söyleyen İnce, “(Türkiye) Saray rejimine mecbur ve mahkum da değildir. Tutucu da değildir, değişkendir” dedi ve ekledi:

Bugün başlattığımız hareketin adı Bin Günde Memleket Hareketi’dir.

İnce, başlattığı harekete ilişkin ise “Bu hareketin kadrosu alanında uzman, Türkiye sorunlarına kafa yoran, çözüm üreten kişilerden oluşmaktadır. Önümüzdeki günlerde bu kadroyla karşınıza çıkacağız. Zafer hazırlanmaktır. Kadromuzla, söylemimizle zafere hazırlanıyoruz. Bu hareket gücünü de, yönünü de milletten alacaktır” ifadelerini kullandı.

“Bizim başlattığımız hareket bir muhalefet hareketi değildir. Parti içi muhalefet hareketi hiç değildir” diyen Muharrem İnce, “Bu nedenle 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Sivas’ta olacağız, hareketi başlatacağız” diye belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Irak’tan Türkiye’ye: Topraklarımızdan çekilin
Sonraki Haber
Altınörs: Türkiye finansman krizi yaşıyor, işsizlik en yüksek seviyede