Ana SayfaToplumsal CinsiyetMusa Orhan’ın tahliyesine sosyal medyadan büyük tepki: Twitter’da ilk sırada

Musa Orhan’ın tahliyesine sosyal medyadan büyük tepki: Twitter’da ilk sırada

HABER MERKEZİ – İpek Er’e cinsel saldırıda bulunup intihara sürüklenmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan’ın tahliyesine tepki amacıyla kısa süre içinde Twitter’de 156 bin paylaşım yapıldı.

Batman’ın Beşiri ilçesinde tecavüz ettiği 18 yaşındaki İpek Er’i intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan’ın sadece bir hafta tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ile Siirt Barosu, Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tahliye kararına itiraz ederken, Orhan’ın tutuklanmasında büyük etkisi olan sosyal medyada büyük tepki var.

Twitter’da “#MusaOrhanTutuklansın” etiketiyle 156 binden fazla paylaşım yapıldı.

Öte yandan Musa Orhan’ın tutukluluğuna itiraz eden avukatının Twitter hesabından yaptığı paylaşım tepki topladı.

Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, sosyal medya hesabında, tahliyeyi “beraat” olarak nitelendirerek, şu paylaşımda bulundu: “Musa’nın beraat etmesiyle değil gencecik bir kızın şüpheli ölümündeki sır perdesinin aydınlatılması ve Türk askerine iftira atanların kanun önünde hesap vermesi ile avukatlık görevimi yapmış olurum.”

Birçok sosyal medya kullanıcısı Akkuş’un mesajına, “tecavüzcü avukat”, “tecavüz failini bırakanlar tecavüze ortak oldu”, “Tecavüzü savunan avukat”, “Utanç duyuyoruz”, “Kanun görev hamaseti değil, tecavüzcü avukat”, “kimse unutmasın tecavüzcüye arka çıkıldı” gibi paylaşımlarla tepki gösterdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gerekçe "Cumhurbaşkanı'na hakaret": Can Ataklı'ya 4 yıla kadar hapis istemi
Sonraki Haber
19. yüzyıldan lezbiyen bir aşk hikayesi: 'Ammonite'