Ana SayfaGüncelNuriye Gülmen tutuklandı

Nuriye Gülmen tutuklandı

HABER MERKEZİ – Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi’ne yönelik polis baskınında gözaltına alınan Nuriye Gülmen tutuklandı.

5 Ağustos’ta İstanbul Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi’ne polis baskın düzenlemişti.

Baskında aralarında Nuriye Gülmen’in de olduğu altı kişi gözaltına alınmıştı.

Halkın Hukuk Bürosu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada baskınında gözaltına alınan Nuriye Gülmen, Yasemin Karadağ, Fırat Kaya, Ezgi Kul ve Rıdvan Akbaş’ın tutuklama istemiyle, Olcay Karadağ’ın ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildiği belirtildi.

Mahkemeye sevk edilen Gülmen ve Akbaş’ın tutuklandığı, Karadağ, Kaya ve Kul’un ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

KHK ile ihraç edilmişti

Nuriye Gülmen 6 Ocak 2017’de yayınlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında ilan edilen 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Konya Selçuk Üniversitesi’ndeki görevinden ihraç edilmişti.

Gülmen 9 Kasım 2016’da KHK ile ihraç edilen öğretmen Semih Özakça ile birlikte 23 Kasım 2016’dan Ankara’da Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde eyleme başladılar.

Gülmen ve Özakça 9 Mart 2017’de eylemlerini açlık grevine dönüştürdüler, 23 Mayıs 2017’de de tutuklandılar.

Semih Özakça 20 Ekim 2017’de, Nuriye Gülmen 1 Aralık 2017’de tahliye edildi.

26 Ocak 2018’de açlık grevlerinin 324. gününde açlık grevini sonlandırdılar.

Ne olmuştu?

Grup Yorum’un 9 Ağustos’taki “9. Bağımsız Türkiye Konseri” öncesi İdil Kültür Merkezi’ne yönelik polis baskınında Nuriye Gülmen’in de aralarında bulunduğu altı kişi gözaltına alınmıştı.

Aynı gün Grup Yorum üyeleri Dilan Poyraz, Bahar Kurt, Betül Varan, Eren Erdem, Barış Yüksel ve Sercan Toptancı da Polonezköy’de gözaltına alınmıştı.

9 Ağustos’ta ise Grup Yorum’un Yenikapı’da düzenlemek istediği konsere de polis müdahalesi gerçekleşmiş ve konsere katılmak isteyenler gözaltına alınmış, 10 Auğstos’ta da serbest bırakılmışlardı.




Önceki Haber
TSK uçakları Irak askerlerini bombaladı iddiası
Sonraki Haber
Beyrut’taki patlama: Ölü sayısı 171’e yükseldi