Ana SayfaGüncelÖlüm orucundaki avukatlar için Yargıtay’a çağrı: Tatili bırakın, dosyaya bakın

Ölüm orucundaki avukatlar için Yargıtay’a çağrı: Tatili bırakın, dosyaya bakın

HABER MERKEZİ – Ölüm orucundaki tutuklu avukatlar Ebru Timtik’in eylemi 220’nci, Aytaç Ünsal’ın eylemi ise 189’uncu gününde. İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapan Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, ÇHD davası dosyasını halen incelemeyen Yargıtay’a, “Adli tatile bakılmaksızın bir an önce dosyanın incelenmeye alınmasını istiyoruz” diye seslendi.

Haklarında verilen cezaların temyiz edildiği Yargıtay’dan adil yargılama bekleyen ve bu taleple ölüm orucuna giren Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) tutuklu avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal halen hastanede tutuluyor.

Timtik’in eylemi 220’nci, Ünsal’ın ise 189’uncu gününde.

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, taleplerin karşılanması için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde her gün yaptıkları eylemde bir kez daha bir araya geldi.

“Adalet sağlansın Ebru ve Aytaç yaşasın” pankartı açan hukukçular, Timtik ve Ünsal’ın fotoğraflarının olduğu “Savunmaya özgürlük” dövizleri taşıdı.

Açıklamada ÇHD İstanbul Şube Sekreteri Çiğdem Akbulut konuştu.

Timtik ile Ünsal’ın adil yargılama talebiyle ölüm orucunda olduğunu belirten Akbulut, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) verdiği “cezaevinde kalamaz” raporuna ve sonraki süreçte yaşananlara değindi.

Pandemi hastanesinde tutuluyorlar

Timtik ve Ünsal’ın tedavi amaçlı hastanede olduğunu ifade eden Akbulut, arkadaşlarının tedaviyi kabul etmediğini, adil yargılama taleplerinin olduğunu vurguladı.

Arkadaşlarının 11 gündür pandemi hastanelerinde tutulduğunu dile getiren Akbulut, şöyle devam etti:

Hem enfeksiyon hem de Covid-19 riski altında boşuna tutulmaktalar. Bu hastanelerde bulunmaları sağlıkları için uygun değildir. Cezaevlerinden daha kötü şartlarda tutulmaktalar. Hem maddi hem de manevi olarak daha kötü durumdalar. Cezaevlerinde yararlanabilecekleri gazete, kitap, mektup okuma ve aileleriyle görüşme, sohbet haklarından yararlanmıyorlar. Havalandırmaya çıkamıyorlar. Küçücük bir odada tutuluyorlar. Avukatları olan bizler istediğimiz zaman görüşemiyoruz.

Sürekli ışık ve gürültüye maruz kalıyorlar. Güvenlik gerekçesiyle kapıda bekleyen jandarma ve gardiyanların tacizi altında rahatsız edilmektedirler. Uyku uyuyamıyorlar. Saat başı sağlık çalışanları ‘bu bizim görevimiz’ diyerek tedavi dayatmasında bulunuyorlar.

Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılacak

Akbulut, Timtik ve Ünsal için bugün Ankara’da avukatların Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) tedbir talebiyle başvurduklarını söyledi. Yargıtay’dan dosyalarının incelenmesini isteyen Akbulut, “Adli tatile bakılmaksızın bir an önce dosyanın incelenmeye alınmasını istiyoruz. Bu dosyanın bozulmasını istiyoruz” diye seslendi.

Açıklama “Ebru Aytaç onurumuzdur” ve “Devrimci avukatlar onurumuzdur” sloganlarıyla sona erdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Siirt’te iki kişi vicdani retlerini açıkladı
Sonraki Haber
‘Adrese teslim’ ilan açan rektör görevinden uzaklaştırıldı