Ana SayfaGüncelÖlüm orucundaki Ünsal: Sadece adalet için değil, korku ve yılgınlıkla da savaşıyoruz

Ölüm orucundaki Ünsal: Sadece adalet için değil, korku ve yılgınlıkla da savaşıyoruz

HABER MERKEZİ  – Ölüm orucundaki tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için çağrı yapan Adalet İçin Dayanışma Platformu, “Zorla müdahale işkencesi tehdidi altında tutuldukları hastanelerden çıkarılmalarını ve tahliye edilmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Açıklamaya mektup yollayan ölüm orucundaki Ünsal, “Sadece Adalet için savaşmıyoruz. Mücadelemiz aynı zamanda korku ve yılgınlıkla” dedi.

Tutuklu avukatlardan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda. Timtik’in eylemi 232, Ünsal’ın ise 201’inci gününde.

Adli Tıp Kurumu (ATK) raporuna rağmen tahliye edilmeyen avukatlardan Timtik, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Ünsal ise Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde tutulmaya devam ediyor.

Adalet İçin Dayanışma Platformu, Kadıköy İskele Meydanı’nda yaptığı açıklama ile  “Adil yargılanma hakkı” talebi ile ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumuna dikkat çekerek, taleplerinin bir an önce karşılanması çağrısında bulundu.

Platform adına açıklama yapan avukat Seda Şaraldı, cezaevlerinde bulunan Didem Akman ve Özgür Karakaya’ın da ölüm orucunun 185’inci gününde olduğunu hatırlattı.

Avukat Şaraldı, Timtik ve Ünsal’ın 21 gündür hastanelerin mahkum koğuşlarında,  havasız, ışıksız, gürültülü bir ortamda tutulduklarını belirterek, “Zorla müdahale işkencesi tehdidi altında tutuldukları hastanelerden çıkarılmalarını ve tahliye edilmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Özellikle bu hafta dönüm noktasındayız”

Açıklamada Ünsal’ın mektubu da okundu.

Sevgili dostlar, kardeşler, arkadaşlar, merhaba!

Bizi sizden tecrit edebilmek için hastane hücrelerinde tutsak ettiler. Acuzeler, küçük insanlar buralarda yalnız olacağımızı sandılar. Yanılıyorlar. Ben şimdi oradayım. Dost omuzbaşlarınızın yanında zulme karşı dimdik ayaktayım. Sizinle birlikte adalet için mücadele ediyorum. Hastane koridorları, duvarlar, fiziki ayrılıklar ise sadece teferruat. Siz orada biz burada adalet için savaşıyoruz. “Yeter artık, yeter be! Köleniz olmayacağız! Hakkımızı alacağız! Bundan sonra susmayacağız!” diye haykırıyoruz.

Ve sadece Adalet için de savaşmıyoruz. Mücadelemiz aynı zamanda korku ve yılgınlıkla. Yıllardır bu topraklara şırınga edilen umutsuzluk ve inançsızlıkla savaşıyoruz. Dağıttığınız her bildiri, astığınız her afiş, konuştuğunuz her insan, attığınız her tweet, yaptığınız her eylem umudu ayağa kaldırıyor. İnancı güçlendiriyor. Emeklerinize sağlık, direncinize sağlık.

Bu direniş hepimizin direnişi. Emeğimizi ve mücadelemizi bu direnişe kattıkça adalet mücadelesi örgütleyecek, devletin terörünü etkisizleştirecek, umudu yayacak ve yıllardır susturulanları harekete geçirecek. Emin olun o zaman en büyük zaferi kazanacağız. Direndikçe kazanıyoruz da.

Özellikle bu hafta dönüm noktasındayız. Av. Ebru Timtik Dersim’in Karacaları kadar kaldı. O şimdi 30 kilo. Vücudunun 1/3 ünü çaldılar resmen. Şimdi bunu yapanlara öfkemizle, direnişimizin gücüyle, umudumuzla, haykırışımızı iki kat arttıralım. Duymak istemeyenler sağır kalmayı göze alsınlar! Haklarımızı gasp edenlerin yakasına yapışalım. Hakkımız olanı alalım.

İnanıyorum emekleriniz ve mücadelenizle bizi yaşatacaksınız. yürekten inanıyorum ki adil yargılanma hakkımızı alacağız. Selam olsun zulme karşı kenetlenip bir araya gelenlere. Selam olsun onuru ve namusu için direnenlere. Sahiplenmeniz için teşekkür ederim. Hepinizi çok seviyorum.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Büyük İstanbul Depresyonu’na Saraybosna’dan ödül
Sonraki Haber
Maske gerekçesiyle kadını darp etmişlerdi: Polisler görevlerine iade edildi