Ana SayfaGüncelÖlümü şüpheli olan asker defnedildi, törende askerlere tepki vardı

Ölümü şüpheli olan asker defnedildi, törende askerlere tepki vardı

HABER MERKEZİ – Yaşamını yitirmeden önce tehdit edildiği belirtilen Jandarma Er Osman Özçalımlı’nın cenazesi Kars Digor’da defnedildi. Cenaze törenindekiler, tabuttaki bayrağın kaldırılmasını ve askerlerin törene katılmamasını istedi.

İzmir Aliağa Kapalı Cezaevi’nde kısa dönem askerlik yaparken önceki gün ölü halde bulunan Jandarma Er Osman Özçalımlı, memleketi Kars’ın Digor ilçesine bağlı Kocaköy’de defnedildi.

Ağıtlar arasında köy mezarlığına taşınan cenaze, dualar eşliğinde toprağa verildi.

MA’da yer alan habere göre törene katılanlar, cenaze namazı kılındıktan sonra Türk bayrağının tabuttan kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine bayrak tabuttan alındı.

Yine, Özçalımlı’nın yakınları askerlerin törene katılmasını istemedi.

İzmir Aliağa Kapalı Cezaevi’nde Jandarma Er olarak görev yapan Osman Özçalımlı, dün sabah saatlerinde ölü halde bulunmuştu.

Özçalımlı’nın babası, oğlunun ölümünden bir gün önce kendisine, “Baba beni sıkıştırıyorlar ve bana ‘vatan haini’ diyorlar. Bana tuzak kuruyorlar benimle uğraşıyorlar” dediğini aktarmıştı.

Baba Özçamlı, şunları söylemişti: “Oğlum bana ‘baba beni sıkıştırıyorlar ve bana vatan haini diyorlar. Bana tuzak kuruyorlar benimle uğraşıyorlar’ dedi. Ben cezaevini aradım kendi imkânlarımla Abdullah adlı bir uzman çavuş ile görüştüm. Oğlumun durumunu anlatım ve bana ‘siz merak etmeyin’ dedi. Sabah bize ölüm haberi geldi.”




Önceki Haber
Eski kayyumun yeğeni ile cinsel saldırı faili de tutuklandı
Sonraki Haber
Ege'nin birçok noktasında orman yangını