Ana SayfaGüncelÖnce ‘intihar’, sonra ‘düştü’ dediler: Sorumlusu komutan

Önce ‘intihar’, sonra ‘düştü’ dediler: Sorumlusu komutan

HABER MERKEZİ – ‘Tehdit ediliyorum’ dedikten sonra cenazesi gelen Jandarma Er Osman Özçalımlı’nın babası Ahmet Özçalımlı, oğlunun öldürüldüğünü ve bundan kendisini arayan komutanın sorumlu olduğunu söyledi.

İzmir Aliağa Kapalı Cezaevi’nde askerlik yapan Jandarma Er Osman Özçalımlı, şüpheli bir şekilde ölü bulunmasının ardından önceki gün Kars’ın Digor ilçesine bağlı Kocaköy’de toprağa verildi.

Aile cenazeye askerlerin katılmasını istemedi, tabut üzerindeki bayrağı da kaldırttı.

Yeni Yaşam’dan Reyhan Hacıoğlu’na konuşan Osman Özçalımlı’nın babası Ahmet Özçalımlı, “Oğlumu öldürdüler” dedi ve çocuğunun ölümünden kendisini arayan komutanı sorumlu tuttu.

Baba Özçalımlı, bayram sabahı oğlunun kendilerini aradığını belirterek, “‘Baba ben burada zordayım. Bana burada kafa tutuyorlar. Hakaret ediyorlar’ diye söyledi” diyerek sonrasında cezaevini defalarca aradığını belirtti.

Ulaşamadım kimseye. 156’yı aradım. Sonradan birine bağlandım. Yok, bilmiyorum, subay yok, nöbetçi bilmem kim yok. Yok, ufak tefek bir şeydir çözülür, halledilir, ben bakarım dediler. Bayramdır diyerek beni oyaladılar. Ta akşama kadar uğraştım. Bir türlü kimse benimle ilgilenmedi.

Akşam, sanırım saat 10 olması lazım. Sonra baktım bir tanesi beni aradı. Dedi ben uzman çavuş Abdullah. Bölük komutanıyım. Dedi ‘senin oğlunla ilgili herhangi bir problem yok’. İçime biraz su serpti ama içime kuşku da düştü. Ben de yalvardım. Dedim oğlum diyor ki ‘ben zor durumdayım’. Hakarete uğruyorum. Bana ‘vatan haini’ diyorlar. Yok dedi öyle bir şey yok. Onunla konuşmuşum, ufak bir şeydir, büyütülecek bir şey değildir. ‘Tamam, amca sen merak etme’ dedi bana komutan.

Bilmiyorum belki de beni avuttu. Ya da kandırdı. Çünkü sen bölük komutanı isen oğlum sana emanet. Dedim bak oğluma sahip çık, askere yolladım. Tamam, amca merak etme diye defalarca söyledi. Geceydi zaten fazla yapacağım bir şey de yoktu. Ama komutanın telefonundan sonra her halde o saattedir. Gece saatlerinde infaz ediyorlar. Öldürmüşler.

Oğlunun 33 günlük asker olduğunu ve dört gündür İzmir’de bulunduğunu belirten baba Özçalımlı, “Gece beni telefonla arayan bu Abdullah denilen komutan her şeyin sorumlusudur. Ben başka sorumlu düşünemiyorum” diye konuştu.

“Bir ‘intihar’, bir ‘düştü’ dediler”

Oğlunun öldürüldüğünü savunan baba Özçalımlı, cenazenin darp izleriyle dolu olduğunu vurgulayarak, yetkililerin önce ‘intihar’, sonrasındaysa ‘düştü’ dediklerini aktardı.

Benim oğlum düşmedi. Benim oğlumu infaz ettiler. Benim oğlum öldürüldü. Ben tepki gösterdim ilk etapta Kars Digor Kaymakamı, İlçe Emniyet Müdürü ve İlçe Jandarma Komutanı geldi kapıya. ‘Senin oğlan dedi kalp krizi geçirmiş’. Ben de dedim benim oğlumu öldürmüşler. Ben size inanmıyorum dedim. Dedi otopsi çıkacak.

10 dakika aradan sonra ‘senin oğlun intihar etmiş’ dedi. Ben ona da dedim benim oğlum öldürüldü. 10 dakika sonra bu kez de dedi ‘senin oğlun 2. kattan düşmüş’. Bugün dünyanın her tarafında kameralar var. Hele cezaevinde. Hiç mi kamerada görüntüsü olmaz. Kameraları getirsinler, göstersinler.

Benim oğlum atlamış mıdır? Atlamışsa kendisi mi atlamış, atmışlarsa da kim atmış görmek istiyorum. Dövdülerse de kim dövmüş bilmek istiyorum. Bunu bana göstersinler. Kaymakama da söyledim. Dedim devlet bana delilleri getirsin, net olarak ancak o zaman inanırım.

Özçalımlı, çıkacak otopsi raporuna da inancı olmadığını vurguladı.


Ölümü şüpheli olan asker defnedildi, törende askerlere tepki vardı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AYM: Soma Katliamı'nda 'ihmal' soruşturmasının reddi hak ihlalidir
Sonraki Haber
22 yıldır evli olduğu kadına şiddet uygulayan Hüseyin Bengi tutuklandı