Ana SayfaEkonomiPaylan’dan Albayrak’a tek soruluk önerge: İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?

Paylan’dan Albayrak’a tek soruluk önerge: İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili ve Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a tek soruluk önerge verdi. Paylan önergede, Albayrak’a, “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, ekonomideki kötü gidişata ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Paylan önergede, Albayrak’a, ““İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Önerge gerekçesinde, Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atandığı 10 Temmuz 2018 tarihinden sonra Türkiye ekonomisinin ciddi bir çöküşe doğru sürüklendiği ifade edildi.

Önergede şöyle denildi:

Temmuz 2018’de; Dolar 4,54 TL, Euro 5,34 TL, çeyrek altın 304 TL idi. Bu hafta, Dolar 7,30 TL’yi, Euro, 8,70 TL’yi, çeyrek altın 800 TL’yi aştı. Paramız pul oldu. Göreve geldiğinizde; maaşıyla beş çeyrek altın alabilen asgari ücretli, bugün üç çeyrek altın alamaz oldu. Görevde bulunduğunuz dönemde; vatandaşlarımız yoksullaştı, işsizlik arttı, hayat pahalılığı yakıcı hale geldi. Görevde bulunduğunuz dönemde; Merkez Bankası’nın ve kamu bankalarının rezervlerini tükettiniz. Kamu kaynaklarıyla yandaşlarınızı ihya ettiniz. İki yılda ekonomiyi batırdınız. İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sincan Cezaevi'nde durumu ağır olan dört hasta tutuklu için çağrı
Sonraki Haber
Marmara cezaevleri hak ihlalleri: Sağlık hakkına erişim engelleniyor