Ana SayfaGüncelPera’da bir sergi: ‘Minyatür 2.0’

Pera’da bir sergi: ‘Minyatür 2.0’

HABER MERKEZİ – Pera Müzesi’nin yeni sergisi “Minyatür 2.0: Güncel Sanatta Minyatür” kapılarını açtı. Minyatür sanatının güncel yorumlarına odaklanan sergiyi 17 Ocak 2021’e dek ziyaret edebilirsiniz.

Minyatür sanatının güncel yorumlarına odaklanan Minyatür 2.0: Güncel Sanatta Minyatür sergisi, Türkiye, İran, Pakistan, Suudi Arabistan, Azerbaycan gibi farklı ülkelerden 14 sanatçının eserlerini bir araya getiriyor.

Minyatürü yalnızca tarihsel bir form olarak değil, teorik potansiyelini vurgulamayı hedefleyen güncel bir sanat pratiği olarak da sunuyor.

Heykelden videoya, fotoğraftan yerleştirmeye minyatürü yüzyıllar boyunca ikamet ettiği kitaplardan çıkarıp boyutlandıran sanatçılar, günümüz dünyasında minyatürün nasıl yaşayabileceğinin de araştırmasını yapıyor.

Yüzyıllar önce formüle edildiği bağlamın ötesinde hem biçim hem içerik olarak farklılaşan güncel minyatür, sömürgecilik, oryantalizm, ekonomik eşitsizlik, toplumsal cinsiyet, kimlik politikaları, ayrımcılık, toplumsal şiddet, zorunlu göç, temsiliyet gibi konulara odaklanıyor.

Sergi, sanatçıların tarihsel minyatüre farklı yaklaşımlarını vurgularken aynı zamanda ortaklaştıkları prensipleri açığa çıkarmayı hedefliyor.

Azra Tüzünoğlu ve Gülce Özkara’nın hazırladığı sergide Hamra Abbas, Rashad Alakbarov, Halil Altındere, Dana Awartani, Fereydoun Ave, CANAN, Noor Ali Chagani, Cansu Çakar, Hayv Kahraman, Imran Qureshi, Nilima Sheikh, Shahpour Pouyan, Shahzia Sikander ve Saira Wasim yer alıyor.

11 Ağustos 2020 tarihinde kapılarını açan sergiyi, 17 Ocak 2021’e kadar Pera Müzesi’nde ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgiye ise müzenin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 salgını: Vaka sayısı 21 milyonu aştı
Sonraki Haber
İşe yaramaz kemiklerden bozuk genlere: “İnsanın Kusurları”