Ana SayfaDünyaPutin’in muhalifi Navalni ‘zehirlendi’

Putin’in muhalifi Navalni ‘zehirlendi’

HABER MERKEZİ – Rusya’da muhalif aktivist Aleksey Navalni, toksik zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Muhalif lider, 2019 yılında tutulduğu hapishanede de zehirlendiğini duyurmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e olan muhalefetiyle bilinen aktivist Aleksey Navalni zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Navalni’nin sözcüsü Kira Yarmiş yaptığı açıklamada, 44 yaşındaki muhalif liderin bu sabah Tomsk-Moskova uçuşu sırasında kötüleştiğini bildirdi.

Uçağın acilen Rusya’nın Omsk şehrine indiğini belirten Yarmış, Navalni’nin kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındığı bilgisini paylaştı.

Navalni’nin bilincini yitirmiş durumda olduğunu bildiren Yarmiş, buna zehirlenmenin sebep olduğunu duyurdu.

“Bilerek zehirlendiğinden eminim” diyerek, olayın incelenmesi için hastaneye polis çağırdığını kaydeden Yarmiş, Navalni’nin Tomsk havalimanındaki bir kafede çay içtiğini belirterek, “Çayına bir şey karıştırılmış olabileceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Hastanenin başhekimi de TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, Navalni’nin durumunun ağır olduğunu belirtti.

Geçen yıl da zehirlenmişti

 2019 yılında evi basılarak gözaltına alınan muhalif siyasetçi Aleksey Navalni, hükümet karşıtı bir protesto çağrısı yaptığı gerekçesiyle tutuklanmış ve 30 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ardından da ülkede seçim kurulunun Eylül 2019’da düzenlenecek yerel seçimlere muhalif adayların katılımının yasaklamasına karşı düzenlenen protesto gösterileri sonrası pek çok kişi gözaltına alınmıştı.

Navalni cezaevindeyken “alerjik reaksiyon” iddiasıyla 28 Temmuz 2019’da Moskova’da hastaneye kaldırılmıştı.

Muhalif liderin vücudunda şişme, gözde akıntı, boyun, sırt, göğüs ve bileklerde döküntü gözlemlenmişti.

Navalni’nin sözcüsü o dönem yaptığı açıklamada bunun alerjik reaksiyon olabileceğini, ancak daha önce böyle bir şey yaşamadığını duyurmuştu.

Şahsi doktoru Anastasia Vassilieva da belirtilerin “kimyasal bir maddeye” maruz kalmaktan kaynaklı olabileceğini ifade etmişti.

“Bazı yetkililerin tuhaf davranışlarının” da şüphelerini artırdığını belirten Vassilieva, mesajında “Kimse onun rahatsızlığının nedenini tespit etmeye çalışmıyor, doktorlara izin verilmiyor. Yalanlar söyleniyor” diye yazmıştı.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İki ilde işçi servisleri devrildi: 25 yaralı
Sonraki Haber
RTÜK'e göre iki kadının ebeveyn olarak sunulması toplumsal yapıyı bozuyormuş