Ana SayfaDünyaRakka’da IŞİD’in öldürdüğü kadınların gömüldüğü bir toplu mezar bulundu

Rakka’da IŞİD’in öldürdüğü kadınların gömüldüğü bir toplu mezar bulundu

HABER MERKEZİ – Rakka’da IŞİD tarafından öldürülen insanların gömüldüğü toplu mezarlar bulunmaya devam ediyor. Son olarak bulunan toplu mezardaki cenazelerin hepsi kadınlara ait.

Rakka Sivil Meclisi’ne bağlı Acil Müdahale Ekipleri’nin, 2017’de bölgenin IŞİD’den kurtarılmasının ardından başlattığı sivillere ait toplu mezarlardan cenaze çıkarma çalışmaları devam ediyor.

Şimdi de kentin batısındaki Firosiyê bölgesinde yeni bir toplu mezar bulundu.

ANHA’nın haberine göre  toplu mezarda, IŞİD’in öldürdüğü kadınların cenazeleri bulundu. Yürütülen çalışmalarda ilk olarak üç kadına ait cenaze çıkarıldı.

Acil Müdahale Ekibi’nden Yasir Xemîs, toplu mezarda bulunan cenazelerin tamamının kadınlara ait olduğunu ve cenazeleri çıkarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Xemîs, ekiplerinin Ağustos ayı içerisinde kentin kuzeyinde bir toplu mezar daha bulunduğunu ve bu mezardan 17 cenaze çıkardıklarını ifade etti.

IŞİD Rakka’yı 2013’te Beşar Esad’a muhalif güçlerden ele geçirmişti.

İdari merkezini burada kuran IŞİD, kentte şeriata dayalı bir düzen oluşturmuştu. 2014’te de halifelik ilan etmişti.

Suriyeli Kürt ve Arap güçleri, ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının da desteğiyle IŞİD’in kalesi Rakka’ya 2016 yılında operasyon başlatmıştı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyon kent merkezini kurtarma hamlesi olan “Büyük Savaş” ile 17 Ekim 2017’de tamamlanmıştı.

Bu tarihten sonra kent tamamen IŞİD’den temizlenmişti.

Bunun ardından başlatılan arama faaliyetlerinde kentte çok sayıda toplu mezar bulundu, bunlardan bugüne dek 6 bini aşkın cenaze çıkarıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nurbari'yi öldüren ağabeyi için yapılan şikayetler dikkate alınmamış
Sonraki Haber
Gazeteci Özgür Boğatekin tutuklandı