Ana SayfaEkonomiReuters: Türkiye Karadeniz’de 800 milyar metreküp doğalgaz buldu

Reuters: Türkiye Karadeniz’de 800 milyar metreküp doğalgaz buldu

HABER MERKEZİ – Reuters’a konuşan Türkiye’den iki yetkili, Karadeniz’de 800 milyar metreküp doğalgaz bulduklarını ileri sürdü. Bulunan rezervin Türkiye’nin enerji ihtiyacını 20 yıl kadar karşılayabilme potansiyeli olduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin Karadeniz Tuna-1 bölgesinde 800 milyar metreküp doğalgaz bulduğu iddia edildi.

Söz konusu iddia Reuters’e konuşan Türkiye’den iki yetkiliden geldi.

Haberde yetkililer, Türkiye’nin Karadeniz’de Tuna 1 kuyusunda 800 milyar metreküp doğalgaz bulduklarını ileri sürdü.

Bu rezervin Türkiye’nin 20 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak büyüklükte olduğu ifade edildi.

Haberde ayrıca yetkililerin söz konusu rezerv için üretime başlamanın yedi ila on yıl sürebileceği ve tahmini yatırım maliyetinin 2 ila 3 milyar dolar arasında olabileceği bilgisini verdiği aktarıldı.

Tuna-1 bölgesi nerede?

Türkiye’nin Fatih sondaj gemisi Temmuz ayı sonundan bu yana Karadeniz’de Ereğli açıklarında Tuna-1 olarak adlandırılan bölgede çalışma yapıyordu.

Fatih sondaj gemisinin araştırma yaptığı Tuna-1 bölgesi Karadeniz Ereğli’nin yaklaşık 150 km açığında, Bulgaristan ve Romanya ile kara suları sınırına yakın bir bölgede.

Romanya kara sularında 8 yıl önce Petrom and Exxon tarafından bulunan, Karadeniz’deki en büyük doğal gaz rezervine de uzak değil.

Erdoğan’ın ‘müjdesi’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Ağustos’ta yaptığı açıklamada “Cuma günü (21 Ağustos) vereceğimiz müjde ile Türkiye’de yeni bir dönem açılacak” demişti.

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından Bloomberg News, Erdoğan’ın söz edeceği “müjde”nin Türkiye’nin Karadeniz’de enerji kaynağı keşfetmesi olduğunu ileri sürmüştü.




Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 22 buçuk milyonu aştı
Sonraki Haber
Ayasofya'nın ardından: Kariye de ibadete açıldı, Atina'dan tepki var