Ana SayfaDünyaRusyalı muhalif siyasetçi Navalni tedavi için Almanya’da

Rusyalı muhalif siyasetçi Navalni tedavi için Almanya’da

HABER MERKEZİ – Rusya’da zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan muhalif aktivist Aleksey Navalni, tedavi amacıyla Almanya’ya getirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e olan muhalefetiyle bilinen aktivist Aleksey Navalni 20 Ağustos’ta zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Durumu ağır olan Navalni tedavi için Almanya’nın başkenti Berlin’e götürüldü.

DW Türkçe’nin haberine göre Navalni, dünyaca ünlü tıp merkezi Charite hastanesinde tedavi altına alınacak.

Navalni’nin sözcüsü Kira Yarmiş, , Navalni’nin Tomsk havalimanındaki bir kafede çay içtiğini belirterek, “Çayına bir şey karıştırılmış olabileceğini tahmin ediyoruz” demişti.

Geçen yıl da zehirlenmişti

 2019 yılında evi basılarak gözaltına alınan muhalif siyasetçi Aleksey Navalni, hükümet karşıtı bir protesto çağrısı yaptığı gerekçesiyle tutuklanmış ve 30 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ardından da ülkede seçim kurulunun Eylül 2019’da düzenlenecek yerel seçimlere muhalif adayların katılımının yasaklamasına karşı düzenlenen protesto gösterileri sonrası pek çok kişi gözaltına alınmıştı.

Navalni cezaevindeyken “alerjik reaksiyon” iddiasıyla 28 Temmuz 2019’da Moskova’da hastaneye kaldırılmıştı.

Muhalif liderin vücudunda şişme, gözde akıntı, boyun, sırt, göğüs ve bileklerde döküntü gözlemlenmişti.

Navalni’nin sözcüsü o dönem yaptığı açıklamada bunun alerjik reaksiyon olabileceğini, ancak daha önce böyle bir şey yaşamadığını duyurmuştu.

Şahsi doktoru Anastasia Vassilieva da belirtilerin “kimyasal bir maddeye” maruz kalmaktan kaynaklı olabileceğini ifade etmişti.

“Bazı yetkililerin tuhaf davranışlarının” da şüphelerini artırdığını belirten Vassilieva, mesajında “Kimse onun rahatsızlığının nedenini tespit etmeye çalışmıyor, doktorlara izin verilmiyor. Yalanlar söyleniyor” diye yazmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Figen Yüksekdağ'ın kitabı 1 Eylül'de raflarda: 'Yıkılacak Duvarlar'
Sonraki Haber
Antep'te şüpheli kadın ölümü: Monna Rai çalıştığı evde ölü bulundu