Ana SayfaDünyaSanders: Trump’ı mağlup etmek için birleşmeliyiz

Sanders: Trump’ı mağlup etmek için birleşmeliyiz

HABER MERKEZİ – ABD Başkanlık seçimlerine üç aydan kısa bir süre kaldı. Demokratların adayının resmiyet kazanacağı parti kongresinin ilk gününde konuşan senatör Bernie Sanders, “Donald Trump’ı mağlup etmek için birleşmeliyiz” dedi. Michelle Obama da “Trump ülkemiz için yanlış başkan” ifadesini kullandı, seçmenleri Joe Biden’a destek vermeye çağırdı.

ABD’de 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken, Demokrat Parti’nin başkan adayını resmen ilan edeceği parti kongresi başladı.

Perşembe gününe kadar sürecek olan kongrede, Joe Biden’ın başkan adaylığı, Kamala Harris’in de başkan yardımcısı adaylığının resmen ilan edilmesi bekleniyor.

Kongrenin ilk gününde sol eğilimli senatör Bernie Sanders ile eski ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama konuştu.

Başkan Donald Trump’ı sert biçimde eleştiren Obama, “Trump ülkemiz için yanlış başkan” dedi.

Michelle Obama

DW Türkçe’de yer alan habere göre Donald Trump’ın kendini göstermek için yeterli zamana sahip olduğunu, ancak şimdiye kadar yaptıklarına bakılırsa başkanlık görevine uygun olmadığının görüldüğünü savundu.

Michelle Obama, başkanlık yapacak kişinin, ABD’deki her vatandaşın hayatının anlamı ve değeri olduğunu anlayacak inanca ve sağlam bir ahlaka sahip olması gerektiğini vurguladı.

Obama, ABD vatandaşlarını Demokratların adayı Joe Biden’ı seçmeye çağırdı.

Sanders’tan birlik çağrısı

Kendisi de Biden’a karşı güçlü bir aday adaylığı yarışı sürdüren senatör Bernie Sanders da kongrede yaptığı konuşmada seçmenleri Joe Biden’a destek vermeye çağırdı.

Sanders, “Bu seferki seçimlerde söz konusu olan demokrasimizin korunması. Donald Trump’ı mağlup etmek için birleşmeliyiz” diye konuştu.

ABD’de halihazırda yapılan pek çok anket Demokrat Parti’li Biden’ı önde gösteriyor, ancak karmaşık seçim sistemi nedeniyle anketlerin öngörüleri yanıltıcı olabiliyor.

Trump: Seçimleri sadece manipülasyon olursa kaybederiz

Öte yandan Wisconsin eyaletinin Oshkosh kentindeki bir seçim mitinginde konuşan ABD Başkanı Trump ise seçimleri sadece usulsüzlük olması halinde kaybedeceklerini ileri sürdü.

“Oyunuzun sayıldığından emin olun” diyen Trump, seçimlerin ‘ABD halkı ve medeniyet için var olma mücadelesi’ olduğunu ve bunun için kendilerinin savaşacaklarını da kaydetti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tiyatrocular eylemde: Altı aydır taş kemiriyorlar
Sonraki Haber
“Demokratik Mücadele Programı”nın üçüncü aşaması başlıyor