Ana SayfaGüncelSoylu: Yazıklar olsun, suç duyurusunda bulunacağım

Soylu: Yazıklar olsun, suç duyurusunda bulunacağım

HABER MERKEZİ  – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘adil yargılanma’ talebiyle ölüm orucu eyleminin 238. gününde hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik için İstanbul Barosu önünde düzenlenen anma töreninde, baro binasına Timtik’in fotoğrafının asılmasına tepki gösterdi. “Yazıklar olsun” ifadesini kullanan Soylu, baro hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

‘Adil yargılanma’ talebiyle ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik, eyleminin 238. gününde, dün (27 Ağustos) yaşamını yitirmişti.

Timtik için üyesi olduğu İstanbul Barosu önünde bir anma töreni düzenlendi. Törenin düzenlendiği baro binasına Timtik’in fotoğrafı asıldı.

Burada düzenlenen törenin ardından Ebru Timtik’in cenazesi Gazi Cemevi’ne, oradan da Gazi Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.

Soylu: Suç duyurusunda bulunacağım

Söz konusu İstanbul Barosu binasına Ebru Timtik’in fotoğrafının asılmasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tepki gösterdi.

Giresun’daki Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde subay ve astsubay mezuniyet töreninde konuşan Soylu, Timtik’in fotoğrafının İstanbul Barosu’na asanları ‘şiddetle kınadığını” belirterek, baro ve baro yöneticileri için “yazıklar olsun” ifadesini kullandı.

Bugün bir terör örgütü mensubunun fotoğrafını İstanbul Barosu’na asanları şiddetle kınıyorum. İstanbul Barosuna da yazıklar olsun, İstanbul Barosunun yöneticilerine de yazıklar olsun.

Soylu, kendi adına sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek “Emniyet mensubu arkadaşlarımız derhal o fotoğrafı oradan kaldırdılar ama bu milletin vicdanıyla oynamasınlar artık” dedi.


Polis Timtik’in cenazesini bir daha kaçırdı: Tören boyunca siren çaldılar

Ebru Timtik için İstanbul Barosu önünde tören


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Galata Kulesi’ndeki restorasyon çalışmasına soruşturma
Sonraki Haber
Karabük'te kestiği ağacın altında kalan işçi hayatını kaybetti