Ana SayfaGüncelSoylu’nun hakaretinden saatler sonra Atay’a saldırı

Soylu’nun hakaretinden saatler sonra Atay’a saldırı

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya hesabından hakaret edip, hedef göstermesinden saatler sonra TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Barış Atay’a saldırıda bulunuldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dün öğle saatlerinde Twitter üzerinden hakaret ettiği ve hedef gösterdiği Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, İstanbul Kadıköy’de bir grubun saldırısına uğradı.

Saat 01.30 sularında kimliği belirsiz kişiler, arkadaşıyla birlikte gittiği bir mekandan çıkan Atay’a “vatan haini” diyerek saldırdı.

Saldırıya uğrayan Atay, Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde bir süre tedavi gördü.

Hastane çıkışında kısa bir açıklama yapan Atay, “Şu an iyiyim, ciddi bir şey yok. Salı günü basın açıklaması yapacağız” dedi.

Atay, Twitter hesabından ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu etiketleyerek, “Nerede kalmıştık?” mesajı paylaştı.

TİP’ten açıklama

Türkiye İşçi Partisi’nden saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Gün içinde Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, bu gece ‘kimliği belirsiz’ bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

HDP: Talimat verenler gayet açık

Barış Atay’a yönelik saldırıya Halkların Demokratik Partisi (HDP) de Twitter üzerinden yayımladığı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Meclis Başkanı Şentop: Kınıyorum

Öte yandan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Barış Atay’ın darp edilmesini kınadı.

Şentop, “Bir milletvekiline yönelik yapılan fiziki saldırı tasvip edilemez. Kınıyorum. Olayın bütün boyutlarıyla araştırılması, faillerin tespiti ve soruşturulması için gerekenler yapılmaktadır” dedi.

Ne olmuştu?

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Barış Atay, İpek Er’e tecavüz eden ve intihara sürüklenmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan’a ilişkin bir haberi Twitter hesabı üzerinden paylaşmıştı.

Atay, yaptığı paylaşımında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu etiketleyerek, “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın Süleyman Soylu. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu paylaşımı alıntılayarak yanıt veren Bakan Soylu, Atay’a “Senden tam tecavüzcü olur” sözleriyle hakaret etmiş, “dikkat yakalanma” diyerek de hedef göstermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Işıl Özgentürk’e tepki: Oryantalist çukurunda toptancı bakış açısı çözümsüzlük getirir
Sonraki Haber
Mardin'de kadın cinayeti: Ekrem Özel, Meliha Kaya'yı öldürdü