Ana SayfaEkolojiTepkilere rağmen Munzur Gözeleri’ni tahrip edecek proje başladı

Tepkilere rağmen Munzur Gözeleri’ni tahrip edecek proje başladı

HABER MERKEZİ – Dersim’de kutsallık atfedilen Munzur Gözeleri’nde ‘iyileştirme’ adı altında yapılan projeye bölge halkı karşı çıkmasına rağmen projenin yapımına başlandı. Köylüler, projeye karşı yarın Munzur Gözeleri’nde cem tutacak.

Dersim’in Ovacık ilçesinde Alevilerin kutsal mekânlarından birisi olan Munzur Gözeleri’nde yapılması planlanan projenin yapımına başlandı.

Mezopotamya Ajansı (MA), proje kapsamında gözelerdeki beton alanların üstüne ahşap döşenmeye başladığını aktardı.

Projeye karşı yurttaşlar, yarın saat 16.00’da Munzur Gözeleri’nde cem tutacak.

Munzur Gözeleri’nin inanç merkezleri olduğunu ve herhangi bir proje yapılmasını istemediklerini tutacakları cem ile gösterecek olan yurttaşlara, bölgeden çok sayıda kurum ile birlikte Munzur Özgür Aksın Meclisi de destek verecek.

Bu arada Munzur Özgür Aksın Meclisi’nin Munzur Gözeleri’nde hayata geçirilmek istenen projeye karşı başlatığı imza kampanyası da devam ediyor.

Fotoğraf: MA

Munzur Gözeleri’nde ‘iyileştirme’ adı altında yapılan proje Tunceli Valiliği’nin koordinesinde, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından hazırlanan ve Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca Haziran 2019’da onaylandı.

Bölge sakinleri, belediyeler ve sivil toplum örgütleri, kendilerine danışılmadan hazırlanan 8 milyon TL’lik projeye karşı çıkıyor.

Proje, ahşap yoğunluklu planlansa da Munzur’un üzerine çelikten köprüler inşa edilecek.

Yine yapılması planlanan iki otoparktan biri hemen gözelerin yanı başında. Diğeri ise Gözeler Köyü yakınında inşa edilecek.

Camping stant üniteleri, kurban kesme ve piknik yerleri de köyün yakınlarında yapılacak.

Munzur Gözeleri’ni tahrip edecek projenin tamamlanması durumunda, gözelere girişlerin ücretli hale getirileceği belirtiliyor.


Munzur Gözeleri için imza kampanyası

Munzur Gözeleri’ne dokunulmasına itiraz: İnanca saygısızlık yapılıyor


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan: IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 20 milyonu aştı