Ana SayfaGüncelTimtik ve Ünsal için hastane önünden seslendiler: Zorla müdahale ölüme neden olur

Timtik ve Ünsal için hastane önünden seslendiler: Zorla müdahale ölüme neden olur

HABER MERKEZİ – ATK raporuna rağmen tahliye edilmeyen ve zorla hastaneye yatırılan ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal için hastane önünde açıklama yapan Adalet İçin Dayanışma Platformu, zorla müdahalenin işkence olduğunu ve ölüme neden olabileceğini vurguladı.

Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “hapishanede kalmaları uygun değil” raporuna rağmen tahliye edilmeyen ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal, zorla hastaneye kaldırılmıştı.

Timtik ile Ünsal’a yönelik bu tutumu eleştiren Adalet İçin Dayanışma Platformu, Timtik’in kaldırıldığı hastane olan Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya, Timtik ve Ünsal’ın yakınları, ölüm orucunda yaşamını yitiren Mustafa Koçak’ın babası Hasan Koçak, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TAYAD) üyeleriyle çok sayıda kişi katıldı.

Eylemde platform adına konuşan TAYAD üyesi Nesimi Özcan, avukatların dünyanın gözü önünde gerçekleşen hukuksuz bir yargılama sonucunda onlarca yıl hapis cezalarına çarptırıldıklarını kaydetti.

‘Canlarını bize emanet ettiler’

Timtik ve Ünsal’ın bu adaletsizliği sineye çekmediklerini dile getiren Özcan, “Hukuk yoksa sözü direnişe bırakırız dediler ve canlarını bize emanet ettiler” dedi.

Geçtiğimiz hafta Adli Tıp Kurumu tarafından ikisi için de hapishanede kalamayacaklarına dair rapor verildi. Bu raporun ardından tahliye edilmeleri gerekirken İstanbul 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla hastaneye kaçırıldılar. Bu durum onları zorla müdahale tehdidi altında tutmaktır. Zorla müdahalenin sakat kalmalarına, hatta ölmelerine neden olabileceğini biliyoruz. Zorla müdahaleye maruz kalan Mustafa Koçak’ın bedenindeki 73 serum yarasından biliyoruz.

Refakatçi talebi mücadele sonucu kabul edildi

Özcan, Ünsal ile Timtik’in iradeleri dışında hastanede tutulduklarını vurgulayarak, “İki avukat incelmiş bedenleriyle hapishane hücrelerinden kaçırılarak hastane hücrelerine getirildiler. 2 gün boyunca ne durumda olduklarını öğrenemedik” diye konuştu.

Verdikleri mücadele neticesinde refakatçi taleplerinin kabul edildiğini söyleyen Özcan, sözlerine şöyle devam etti:

Onlar Ebru ve Aytaç’ı bizden uzak tutmak istedikçe biz sesimizi, soluğumuzu onlara ulaştırmaya çalışacağız. Onlar Ebru ve Aytaç’ı yalnız bırakmak istiyorlar. İşte biz hem Bakırköy Sadi Konuk Hastanesinde hem de Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde Ebru ve Aytaç’ın yanındayız. Onlar adalet talebini yok saymaya çalıştıkça biz daha çok adalet diye haykıracağız. Ebru ve Aytaç’ı yaşatacağız.

‘Yargıtay süreci derhal açılsın’

Ardından söz alan Timtik’in dayısı Yıldırım Tenis, yetkililerin adalet talebine kayıtsız kalmalarına tepki göstererek, şöyle konuştu:

Yargıtay süreci derhal açılsın. Neyi bekletiyorlar artık. Ebru 35 kilonun altına düştü. Günden güne eriyor, ölmek üzere, biz yaşamasını istiyoruz. Ne zorluklarla büyüttük, ne zorluklarla yetiştirdik. Tek isteğimiz yaşamları.

‘Zorla müdahale ölüme yol açabilir’

Ölüm orucunda yaşamını yitiren Mustafa Koçak’ın babası Hasan Koçak da, zorla müdahalenin Timtik ve Ünsal’ın ölümüne yol açabileceğine dikkat çekti.

Koçak, oğlunun da tek talebinin adalet olduğunu hatırlatarak, zorla müdahalenin oğlunun ölümüne yol açtığını, bu nedenle Timtik ve Ünsal’ın taleplerinin bir an önce kabul edilmesi gerektiğini dile getirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hatay Barosu Başkanı Dönmez’in gözaltına alınmasına 72 barodan tepki
Sonraki Haber
Temmuz'da erkekler 36 kadını öldürdü, 11 kadının ölümü de şüpheli