Ana SayfaBilim ve TeknolojiTrump: TikTok’u yasaklayacağız

Trump: TikTok’u yasaklayacağız

HABER MERKEZİ – TikTok’u yasaklamak için kararname imzalayacağını duyuran ABD Başkanı Trump, “Microsoft ya da başka bir firmaya satılmadığı takdirde, TikTok’u 15 Eylül’de kapatacağız” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’u yasaklamak için kararname imzalayacağını açıkladı.

Florida eyaletine yaptığı ziyaret sonrası başkent Washington DC’ye dönüşte uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Trump, TikTok’a karşı alınacak önlemleri uzun süredir düşündüklerini vurguladı ve “TikTok’u ABD’de yasaklayacağız” dedi.

Şu anda acil durum ekonomik yetkileri olduğunu belirten Trump, TikTok’u yasaklamak için ya bu yetkilerini kullanacağını ya da bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını vurguladı.

Trump, bu kararını 24 saat içinde resmileştirme ihtimali olduğunu sözlerine ekledi.

Güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok’un Çin’in kontrolünde olmasını istemediklerini vurgulayan Trump, Microsoft ya da bunun gibi büyük bir ABD merkezli firmanın TikTok’un ABD kolunu alması gerektiğini belirtti.

Trump  “Microsoft ya da başka bir firmaya satılmadığı takdirde, TikTok’u 15 Eylül’de kapatacağız” dedi.

Trump ile görüşüldü

Öte yandan Microsoft’tan yapılan açıklamada şirketin CEO’su Satya Nadella’nın, Trump ile görüştüğü ifade edildi.

Trump ve Nadella’nın görüşmesinin ardından şirketin, TikTok’un ABD kolunu satın almaya yönelik araştırmalara başladığı bildirilen açıklamada, “Microsoft, Başkanın endişelerinin ele alınmasının önemine değer veriyor” denildi.

Açıklamada, uygulamanın ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki hizmetleri ile bu ülkelerde faaliyette bulunma hakkını satın almaya yönelik anlaşma yapmak için görüşüldüğü belirtildi.

Hindistan’da yasaklanmıştı

Dünyada 2 milyarın üzerinde TikTok kullanıcısı var.

Uygulamanın sahibi ise merkezi Çin’de yer alan “Bytedance” adlı şirket.

Çin menşeli olmasına rağmen bu ülkede kullanılmayan uygulama, küresel bir kitleye hitap etmek için “Çin’den bağımsız” olduğunu iddia ediyor.

Ancak Çin yönetimini eleştiren videolar kısa süre içerisinde platformdan kaldırılıyor.

Hindistan’la Çin arasındaki sınır çatışmasının ardından Tiktok da dahil 58 Çin menşeli aplikasyon Hindistan genelinde yasaklanmıştı.




Önceki Haber
Kürtçeye havada da yer yok
Sonraki Haber
Corona virüsü salgınında can kaybı 700 bine yaklaşıyor