Ana SayfaGüncelTTB’den Bakan Koca ile ‘yüz yüze’ görüşme talebi

TTB’den Bakan Koca ile ‘yüz yüze’ görüşme talebi

HABER MERKEZİ – TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adıyaman, Sağlık Bakanı Koca’ya gönderdiği mektupta, Covid-19 salgınına dikkat çekerek “Söz konusu ölüm ve hastalıklara engel olacak, azaltacak uygulamaları sizinle yüz yüze görüşmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, Covid-19 salgınına ilişkin kaleme aldığı mektubu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya gönderdi.

Mektupta salgın nedeniyle yaşamını yitiren hekim sayısının 32’ye ulaştığı bilgisini veren Adıyaman, Bakan Koca’ya “yüz yüze görüşme” talebinde bulundu.

Mektubun tamamı şöyle:

Sayın Bakan, Türkiye’de, Covid-19 hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren hekimlerin sayısı, 5’i Ağustos ayında olmak üzere, 32’ye ulaştı.

Bugüne kadar önerilerimiz, yaptığımız uyarılar dikkate alınıp gerekli düzenlemeler yapılmadığı için ülkemizde hastalanan ve ölen sağlık emekçilerinin orantısı, dünya ülkeleri arasında maalesef ilk sıralarda yer almaktadır.

Yapılması gerekenler bir an önce hayata geçirilmediği takdirde önümüzdeki sürecin daha da ağırlaşarak devam edeceğinden kaygı duyuyoruz.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi olarak, söz konusu ölüm ve hastalıklara engel olacak, azaltacak uygulamaları sizinle yüz yüze görüşmek istiyoruz. Bu bilgi alışverişinin karşılıklı tarihsel sorumluluğumuz olduğu düşüncesindeyiz.

Görüşmemizde Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri ile birlikte, TTB Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu ve üye uzmanlık derneklerinin temsilcilerinin de olması, uzmanlık alanlarının bilimsel bilgi ve tecrübeleri ile çözüme olanak sağlayacak, sürecin şeffaf ve bilimsel olarak yürütülmesine katkı sunacaktır.

Kayıplarımız daha da artmadan bu görüşmenin en kısa sürede gerçekleştirilmesi için gerekli çabayı göstermenizi bekliyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gerekçe 'sarı, kırmızı ve yeşil': RTÜK’ten TELE1'e ceza
Sonraki Haber
Kel Hasan Efendi'nin kavuğunun yeni sahibi Şevket Çoruh