Ana SayfaÇalışma YaşamıÜç ilde iş cinayeti: Dört işçi hayatını kaybetti

Üç ilde iş cinayeti: Dört işçi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – İzmir’de Şaban Karaca ve Ali Sivriler, Burdur’da Semih Serin, Ankara’da ise ismi öğrenilemeyen bir işçi yaşanan iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) verdiği bilgilere göre, bir günde dört işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi.

İzmir’in Aliağa ilçesinde Habaş Demir-Çelik Fabrikası’nın NEG Mühendislik’te çalışan 40’lı yaşlardaki Şaban Karaca, fabrikada açık sahadaki çelik blokların taşınması esnasında blokların arasına sıkışarak hayatını kaybetti.

Yine İzmir’in Dikili ilçesinde 31 yaşındaki Ali Sivriler oto tamirhanesinde tamir ettiği kamyon lastiğini yerine takıp şişirirken lastik yeniden patladı ve yerinden çıkan jantın çarpıp 5 metre savurmasıyla yaşamını yitirdi.

Burdur’un Bucak ilçesinde de iş cinayeti yaşandı. 30 yaşındaki Semih Serin bir apartmanın üçüncü katındaki balkonda panjur yapımı için ölçü alırken beton zemine düşerek hayatını kaybetti.

Ankara’da ise Merkez Ankara Konut Projesi inşaatında çalışan ve ismi öğrenilemeyen bir işçi 20. kattaki asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi.


İş cinayetleri raporu: Temmuz’da en az 164 işçi hayatını kaybetti


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AYM'den ölüm fermanı gibi karar: Sağlıkları tehlikede değil
Sonraki Haber
ABD: İran'dan Venezuela'ya petrol taşıyan dört tankere el konuldu