Ana SayfaManşetUzman çavuşun tecavüz ettiği genç kadın yaşamını yitirdi

Uzman çavuşun tecavüz ettiği genç kadın yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Batman’da, uzman çavuş Musa O.’nun tecavüz ettiği ve bu yüzden 16 Temmuz’da intihar eden 18 yaşındaki İ.E, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Fail asker mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Siirt’te görev yapan Musa O. isimli uzman çavuş, 18 yaşındaki İ.E. adlı kadına tecavüz etmişti.

Tecavüzün ardından genç kadın, 16 Temmuz’da Batman’ın Beşiri ilçesinde intihara sürüklenmişti.

İntihar ettiği günden bu yana hastanede yoğun bakımda tedavi gören İ.E., bugün yaşamını yitirdi.

Adli Tıp Raporu’na rağmen serbest kalmıştı

İntihar vakasının yaşandığı gün gözaltına alınan uzman çavuş Musa O. “nitelikli cinsel istismar” suçundan sevk edildiği Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı.

Gizlilik kararı uygulanan dosyada Musa O. ifadesinde, İ.E. ile herhangi bir cinsel birliktelik yaşamadıklarını ileri sürmüştü.

Cinsel saldırıda bulunmadığını ileri süren Musa O.’ya savcılıkta tecavüzü doğrulayan Adli Tıp Raporu da sorulmuştu.

Musa O., savcılık sorgusunda ise “Sarhoştum, hatırlamıyorum” savunması yapmıştı.

Son mektubu ortaya çıkmıştı

Bu arada tecavüze maruz kalan İ.E.’nin ailesine bıraktığı mektup JinNews tarafından yayınlanmıştı. İ.E.’nin mektubu şöyleydi:

Ben 18 yaşında köyde yaşıyorum. Musa O. hayallerimi, hayatımı, umutlarımı yaktı, beni kirletip dünyamı yıktı. Benim canım acıyor dayanamıyorum beni kandırdı. Musa O. hala ŞOK’ta, oranın sahibi Musa O.’ı beklediğimi, onun telefonuyla Musa’yla iletişime geçtim. Arkadaşının evine götürdü. 1 gün bana dokunmasına izin vermedim. 2’nci gün zorla namusumu kirletti. Tecavüz etti. Onun ısrarına rağmen içki içmeyeceğimi söylüyordum ama bunu söylememi istemiyordu. Beni tehdit etti. Eğer söylersem beni öldüreceğini söylüyordu. Artık öleceğim için korkmama gerek yok. Evet, gerçekleri söylemeye gelelim. Musa O. bana tecavüz etti. Ben ağladım, bana kendini diktirirsin dedi. Saçımı çekip yerden sürükledi, ‘kimse sana inanmaz’ dedi. ‘Sahipsizsin’ dedi.

‘Aileme gerçekleri söyleyeceğim benim namusumu kirlettiğini … bir tecavüzcüye verseler bir köyüne gelip seni nasıl valizlerini aldım. Kimse fark etmedi. Aklını başına al dedi. ‘Ecelin benim elimden olmasın kalk giyin’ dedi. Benimsin dedi. Beni bir saat sağa sola getirip götürdü. Evinin nerde olduğunu bilmeyeyim diye Temmuz’da evine getirdi. 1 gece orda kaldım. Zaten akşam eve gelip seni İzmir’e götüreceğim dedi, ben dedim gitmeyeceğim. Niye annene göndermiyorsun ya kuzenin beni satarsa dedim. Anneme ‘ben olmadan seni gönderemem’ dedi. Bana gebelik hapını suya koyup içirdi. Şimdi onun ev arkadaşı Ali onu Allah’a havale ediyorum bana bir şey demedi ve benle hiç konuşmadı. 2 Temmuz gelip evine, bana bilet verdi. Ben soru soruyordum taksiyi de çağırmıştı. Acele etti. ‘Çabuk kız beni komutan operasyonda bekliyorlar. Benim göreve gitmem lazım’ dedi. Kimliğim inandığımı bilmiyorum. Otobüse bindim. Siirt Petrol otobüsündeki çalışan Mehmet hatırladığıma göre ona Musa ortak ilişkiye girdiğimi kuzen dedim adama. Adamın telefonunda onunla iletişime geçtim ve Mehmet’e vardığımda kuzeni falan yoktu. Geri bilet kesip aynı otobüsle döndüm.

2-3 Temmuz zaten biri gittiğimde gece orda kaldım. 3 Temmuz’da İzmir’den de otobüste indim. Kurtalan’da öğretmen evinde otelde giriş yaptım ve beni öldüreceklerini onların yüzüne bakamayacağımı namusumu kirlettiler. Bana seslendi gel seni ailen arıyor, bana verdiler. Seni onlara vereyim mi dedi. Baktım abime teslim etti. Sonra babama teslim ettiler.

Ben ne ölüyüm ne sağım. Keşke ölseydim, bu mesajım benim gibi saf kızlarımızın başına gelmesin. Çakal mahvetti hayallerimi yıktı benim. Ne suçum vardı. Bana tecavüz etti. Ve inkar etmiş. Benim hayatımı umutlarımı tüketti. Parasını başına çalsın. Ben sadece … çekemez. Zaten ama gözyaşım kadar canı acısa mutlu ve azabı çekmez. Zalimin teki o merhametsiz. Allah’ım beni namusumu onun cezasını verseydi. Ya da adaletli olurdu. Beni bu duruma sokma intihar etmeye ya Musa beni öldürecekti ya da ben kendimi öldürecektim. Seni affetmiyorum. Benim hayatımı mahvettin herkesin diline düştüm.

İHD: Genç kadın intihara sürüklendi, fail kamu gücünü kullandı

Öte yandan İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, failin uzman çavuş olduğunu hatırlatarak, “Söz konusu ‘fail’ kamu gücünü kullanarak işlemiştir” ifadelerini kullandı.



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Annesini korumak için babasını öldüren çocuğa ilk duruşmada tahliye
Sonraki Haber
Ali Haydar Can ve Mikail Aslan’dan yeni eser