Ana SayfaEğitimYÖK’ten ‘adrese teslim’ ilan açan rektöre soruşturma

YÖK’ten ‘adrese teslim’ ilan açan rektöre soruşturma

HABER MERKEZİ – YÖK, evli olduğu Derya Bağ için ‘adrese teslim’ ilan açan Pamukkale Üniversitesi rektörü Hüseyin Bağ hakkında soruşturma açtı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünce, 7 Temmuz 2020 tarihinde öğretim görevlisi kadrosu için ilana çıkıldığı anımsatılan YÖK açıklamasında, şunlar kaydedildi:

İlanda özel şartların kişiye özel olarak belirlenerek rektörün eşini tarif eder şekilde olması nedeniyle; Yükseköğretimin teamül ve etik ilkeleri ile bağdaşmayacak nitelikte davranışları ile güvenirliği zedelenen rektör hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 7 Ağustos tarihli talimatı ile Yükseköğretim Denetleme Kurulunca soruşturma yapılması uygun bulunmuştur.

Konuyu görüşmek üzere Yükseköğretim Genel Kurulu 10 Ağustos’ta toplanacak olup rektörün durumu bu toplantıda acil olarak değerlendirilecektir. YÖK olarak, akademik camianın itibarını zedeleyen uygulamalara, tutum ve davranışlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini kesin bir dille ve uyarı mahiyetinde ifade ederiz.

Evli olduğu Derya Bağ’ın daha önce ilk olarak İslami Bilimler Enstitüsü’ne sekreter olarak atamasıyla, ardından da Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bilgisayar işletmeni olarak görevlendirmesiyle gündeme gelen Bağ, ‘adrese teslim’ ilan açmıştı.

Son olarak BirGün’ün gündeme getirdiği haberde, 7 Temmuz’da yayımlanan Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı kadrosu için açılan ilanın kriterlerini karşılayan ve başvuran tek kişi Derya Bağ olmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da yolcu otobüsü yoldan çıktı: Beş ölü, 25 yaralı
Sonraki Haber
Meteoroloji'den altı kent için kuvvetli yağış uyarısı