Ana SayfaDünya40 gündür açlık grevinde: İran’da tutuklu avukat hastaneye sevk edildi

40 gündür açlık grevinde: İran’da tutuklu avukat hastaneye sevk edildi

HABER MERKEZİ – İran’da 40 gündür açlık grevi eylemini sürdüren tutuklu insan hakları avukatı Nasrin Sotoudeh, hastaneye sevk edildi.

İran’da cezaevinde tutuklu bulunan insan hakları avukatı Nasrin Sotoudeh, 11 Ağustos’ta ülkedeki siyasi tutukluların serbest bırakılması ve Corona virüsü salgını sürecinde tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla açlık grevine başladığını duyurmuştu.

AFP’ye konuşan Nasrin Sotoudeh’in eşi Reza Khandan, tutuklu hak savunucusunun durumunun kötüleşmesi üzerine Tahran’daki Taleghani Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi.

Sadece birkaç dakika Sotoudeh’i görmesine izin verildiğini söyleyen Khandan, eşinin çok fazla kilo kaybettiğine ve kötü durumda olduğuna dikkat çekti.

Khandan, cezaevi yönetiminin mahpuslar konusunda bilgi vermediğini ve eşinin hastaneye kaldırıldığı bilgisinin dahi kendilerine bildirilmediğini de sözlerine ekledi.

Avrupa Parlamentosu tarafından verilen Sakhorov Düşünce Özgürlüğü Ödülü sahibi 57 yaşındaki Nasrin Sotoudeh, zorunlu olarak başörtüsü takmayı protesto eden kadınlara verdiği destek nedeniyle tutuklanmış ve 12 yıl hapse mahkum edilmişti.


İran’da zorunlu başörtüsünü protesto eden kadınların hareketi durulmuyor


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Altın Koza Film Festivali Ödülleri sahiplerini buldu
Sonraki Haber
Covid-19: Salgının yayılımı sürüyor, vakalar artıyor