Ana SayfaCezaevleri75 yaşındaki hasta tutuklu Özkahraman yaşamını yitirdi

75 yaşındaki hasta tutuklu Özkahraman yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Tutulduğu Patnos L Tipi Cezaevi’nde fenalaşarak hastaneye kaldırılan 75 yaşındaki Takiyettin Özkahraman, yaşamını yitirdi.

Muş’un Malazgirt ilçesinde üç yıl önce tutuklanan 75 yaşındaki Takiyettin Özkahraman, 17 Eylül’de tutuklu bulunduğu Ağrı Patnos L Tipi Cezaevi’nde fenalaşarak, hastaneye kaldırılmıştı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Hastanesi’ne sevk edilen Özkahraman’ın solunum ve akciğer yetersizliği nedeniyle yoğun bakım ünitesine alındığı belirtilmişti.

Özkahraman tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Özkahraman’ın kardeşi Sadullah Özkahraman, ağabeyinin tutuklanmadan önce herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Özkahraman, ağabeyinin cezaevinde birçok kez fenalaştığını ancak tedavi edilmediğini vurguladı.

Çoğu zaman ağrı kesici ilaçlar verilip, koğuşa geri getiriliyordu. Yada hastaneye götürülüp aynı gün cezaevine geri getiriliyordu. Corona virüsü nedeniyle ağabeyimi her hastane dönüşü 14 gün boyunca tek kişilik koğuşa almışlardı. İyi bir hastanede tedavi edilmesi gerekiyordu. Daha önce de getirildiği Van Devlet Hastanesi’nde doktorlar anjiyo yapılması gerektiği söylemiş ama hastaneye getirip de tedavi etmemişler. Bu nedenle dün fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Akciğer yetmezliği ve solunum sıkıntısı çekiyordu.

‘Her ölümün sorumlusu hükümet ve bakanlık’

Adalet Bakanlığı’na ağabeyinin infazının ertelenmesi için iki defa dilekçe verdiklerini belirten Özkahraman, dilekçelerinin dikkate alınmadığını dile getirdi.

Özkahraman, “İçimiz yanıyor ama başka hasta tutuklular da bu şekilde heder edilmesin. Adalet Bakanlığı’na hasta tutuklular için verilen dilekçeler yok sayılıyor. İnsanların adalet beklentileri de kalmıyor. Abim gibi nice hasta tutuklu cezaevinde, aralarında yaşamını yitirenler de oldu. Her ölümün sorumlusu Hükümet ve Adalet Bakanlığı’dır” dedi.

Öte yandan Takiyettin Özkahraman, 2014 yılında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) olarak isim değişikliğine giden Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Malazgirt ilçe başkanlığı görevini yürütmüştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ortadoğu’ya jeopolitik bir bakış
Sonraki Haber
Musa Anter, ölümünün 28. yılında anılacak