Ana SayfaEkonomiABD merkezli ilaç şirketleri borçlar yüzünden Türkiye’ye satışı durdurabilir

ABD merkezli ilaç şirketleri borçlar yüzünden Türkiye’ye satışı durdurabilir

HABER MERKEZİ – ABD’nin Ankara Büyükelçisi Satterfield, Türkiye’deki devlet hastanelerinin ABD merkezli ilaç şirketlerine olan borçlarını ödememesi durumunda bu şirketlerin Türkiye’ye ilaç satmayı durdurabileceğini açıkladı.

ABD`nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield, Türkiye’deki devlet hastanelerinin ABD merkezli ilaç şirketlerine olan borçlarını ödemezse, bunun sonuçları olacağını belirtti.

Satterfield’ın açıklamasına göre, Türkiye’deki devlet hastanelerinin ABD ve diğer ülkelerdeki ilaç şirketlerine 2,3 milyar dolar borcu var.

ABD’li büyükelçi, söz konusu borcun bir yıl içinde 230 milyon dolardan 2,3 milyar dolara çıktığını da sözlerine ekledi.

Satterfield, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un bu konuyu geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la görüştüğünü ve ödemelerin zamanında yapılmasına ilişkin düzenlemelerin gerçekleştirileceğine dair kendisine güvence verildiğini belirtti.

Bir yıl sonra ABD’li ilaç şirketlerinden borç indirimi talep edildiğini de söyleyen Satterfield, borçların ödenmemesinin ya da ödemelerin eksik yapılmasının sonuçları olacağını kaydetti.

ABD’li büyükelçi, “Şirketler Türkiye piyasasından ayrılmayı ya da Türkiye riskini azaltmayı değerlendirecek. Bu da Türkiye’nin çıkarlarına hizmet eden bir istikamet değil” dedi.

Sosyal medya yasasına eleştiri

Satterfield, Türkiye’de Temmuz ayında yürürlüğe giren sosyal medya yasasına yönelik eleştirisini de dile getirdi.

ABD`nin Ankara Büyükelçisi Satterfield, ABD merkezli sosyal medya şirketlerinden kullanıcıların verilerinin Türkiye’de tutulmasının talep edilmesini de eleştirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Patnos Cezaevi'nde bir hasta tutuklu daha hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Altı üniversiteye rektör ataması