Ana SayfaDünyaABD’de ‘Corona’ya ikinci kez yakalanan bir genç hastalığı daha ağır geçirdi

ABD’de ‘Corona’ya ikinci kez yakalanan bir genç hastalığı daha ağır geçirdi

HABER MERKEZİ – ABD’de Covid-19’u atlatan 25 yaşındaki bir kişiye tekrar Corona virüsü bulaştı ve hastalığı bu kez daha ağır geçirdi.

ABD’nin Nevada eyaletinin Reno kentinde yaşayan bir genç, Nisan ayında Corona virüsüne yakalandığında hastalığı hafif belirtilerle atlattı.

Lancet tıp dergisinde 28 Ağustos’ta yayımlanan, ancak henüz hakem denetiminden geçmeyen bir makaleye göre, Mayıs ayında tekrar virüse yakalanan genç, bu kez hastalığı daha ağır geçirdi.

California’daki Scripps Research’ten bağışıklık ve mikrobiyoloji uzmanı Kristian Anderson, konuyla ilgili Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, “Bu araştırma açıkça virüse tekrar yakalanmanın mümkün olduğunu gösteriyor, çünkü zaten artık biliyoruz ki virüse karşı yüzde 100 bağışıklık geliştirmiyorsunuz” dedi.

Reno’daki araştırmacılar ise kapsamlı test kapasiteleri sayesinde gencin iki sefer yakalandığı virüsün farklı genetik dizilimlere sahip olduğunu belirtti.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, araştırmacılar, virüse tekrar yakalanmanın düşük bir ihtimal olduğunu, ancak virüse yakalanmanın herkes için tamamen bağışıklık sağlandığı anlamına gelmediğini vurguladı.

Geçen hafta da Hong Kong Üniversitesi 33 yaşındaki bir gencin Nisan ayında ağır bir şekilde Covid-19 hastalığını atlattığını, dört ay sonra ise başka bir dizilime sahip olan bir Corona virüsüne yakalandığını kaydetmişti.

Geçen hafta Hong Kong dışında Avrupa’da da virüse tekrar yakalanan iki kişi tespit edilmiş, ancak bu kişilerin hastalığı daha hafif atlattığı belirtilmişti.




Önceki Haber
Usulsüzlüklere karşı çıktı, hedef oldu: İmamı ölüme götüren eziyet silsilesi
Sonraki Haber
Saniyede bin 800 litre atık ile kirleniyor