Ana SayfaGüncelAdalet Bakanı Gül: Nafaka belli bir süreye bağlanmalı

Adalet Bakanı Gül: Nafaka belli bir süreye bağlanmalı

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, katıldığı bir televizyon programında nafaka tartışmasını yeniden gündeme getirdi. Gül, “1 yıl 2 yıl evli kalıp ömür boyu nafaka verme zorunluğunda olunması ayrı bir mağduriyet oluşturmakta. Nafakanın da belli bir süreye bağlanması gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı.

Bir dönem gündemde önemli yer tutan nafaka tartışmalarına değinen Gül, “1 yıl 2 yıl evli kalıp ömür boyu nafaka verme zorunluğunda olunması ayrı bir mağduriyet oluşturmakta. Bunların hepsinin dikkate alınarak ama bir süreye tabi tutulmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Nafakanın da belli bir süreye bağlanması gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

15 Eylül’da Ankara’da pilot uygulaması başlatılan “e- duruşma” uygulamasının yaygınlaştırılacağını belirten Gül, “Ofislerinden duruşmaya gitmeden yargılamalar yapılıyor. Ankara’dan sonra İstanbul ve diğer illere de yaygınlaştıracağız. 2021’de yaygınlaşmış olur hedefimiz o” diye konuştu.

Cezaevlerinde görüntülü görüşmenin de pilot olarak başlatılacağını duyuran Gül, ilk olarak İstanbul ve Ankara’dan bu uygulamaların devreye gireceğini ifade etti.

Cezaevlerinde kalan tutukluların kaçında Covid-19 tespit edildiğine ilişkin bilgi vermeyen Gül, “Tutuklu ya da hükümlü de olsa Türkiye Cumhuriyeti’ne emanettirler. Her türlü tedbirlerimizi aldık” iddiasında bulundu.

Bakan Gül, tüm hükümlü ve tutuklulara dezenfektan malzemeler ücretsiz verildiğini öne sürdü.

Gül, MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından yeniden gündeme getirilen idam tartışmalarına da değindi.

“Canilikleri vahşilikleri yapanlar en ağır cezayı hak ediyorlar. Anayasa ile olması gerekiyor. Meclisin sayısal olarak bir konsensüsün konusu olur ancak. Dolayısı ile meclisin takdirinde. Hepimiz bakacağız göreceğiz bir konsensüs var mı?”

Aleyna Çakır açıklaması

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Aleyna Çakır’a ilişkinde Gül, soruşturmanın devam ettiğini, ifade etti:

Hakim savcının sosyal medyası televizyonu yok. Onlar kararlarıyla konuşuyor. Adliye bir beyaz süttür orada bir leke varsa bunu kimse affetmez. Haksız yorumlar yapılabilir ama hakim savcı fiile bakar. Böyle önemli bir konuda saygıyla süreci beklemek lazım.

Savcı hangi delile ulaştı bilmiyoruz. Bir TV programcısı değildir savcı. Savcı adaleti yerine getirmeye çalışan bir yargı mensubudur. Hakim öyledir. Varsa bir delilin arkadaş yeri adliyedir karakoldur. Gidip adliye ve karakola konuşacaksın. Adaletin tecelli etmesini istiyorsan savcıya kolluğa elindeki delili vereceksin.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adana'da 11. kattaki pencereyi silerken düşen Ülfet Yıldız yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Evli olduğu Filiz'i darp ederek öldüren İbrahim Tekin tahliye edildi