Ana SayfaÇalışma YaşamıAfyon’da Kürt işçilere silahlı saldırı: Bir ölü, iki yaralı

Afyon’da Kürt işçilere silahlı saldırı: Bir ölü, iki yaralı

HABER MERKEZİ – Afyon’a çalışmaya giden Vanlı inşaat işçilerine silahlı saldırıda bulunuldu. İşçilerden Özkan Tokay yaşamını yitirirken, iki işçi de yaralandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı, olayın faili olarak değerlendirilen bir kişinin yakalanması için çalışmalar da sürüyor.

Afyon’un Dinar ilçesine çalışmaya giden Van Ercişli inşaat isçileri silahlı saldırıya uğradı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre olay, dün akşam saatlerinde Dinar ilçesinde meydana geldi.

İnşaat işi yapan kardeşlere bir kişi tarafından silahla ateş açıldı. ̧

Açılan ateş sonucu işçi Özkan Tokay yaşamını yitirirken, Fırat T. ve Emrah Ö. isimli işçiler yaralandı.

Yaralı işçiler ilçe devlet hastanesine kaldırıldı.

Valiliğe göre ‘toplumsal bir yanı yok’

Yaşanan saldırıya ilişkin Afyon Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise “İlimiz Dinar İlçesinde devam etmekte olan bir inşaatta çalışan işçiler ile inşaata komşu olan bir evde yaşayan aile arasında gürültü ve oluşan tozdan dolayı gerçekleşen tartışmadan kaynaklandığı anlaşılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

Tartışmanın kavgaya dönüşmesine müteakip gerçekleşen olayda 1999 Van Erciş doğumlu Ö.T. isimli şahıs hayatını kaybetmiş, E.Ö. ve F.T. isimli iki vatandaşımız ise yaralanmıştır. Olayda kullanılan silah ve demir muhafaza altına alınmış olup, olayın faali olarak değerlendirilen ve firar ettiği tespit edilen Ö.A. isimli şahsın yakalanması için çalışmalar kolluk kuvvetlerince devam etmektedir. Olay, yargıya intikal etmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır.

Olayın inşaat işçileri ile inşaata komşu aile arasında cereyan ettiği, toplumsal bir yanının bulunmadığı anlaşılmıştır. Konunun bazı değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen hususlarla bir ilgisinin bulunmadığı anlaşılmış olup, olayın sebebine ilişkin gösterilen gerekçelerin maksatlı olarak çarpıtılarak yalan haberlere dönüştürüldüğü tespit edilmiştir.

Abluka altında toprağa verildi

Bu arada dün yaşamını yitiren Özkan Tokay’ın cenazesi sabah saatlerinde Van Havaalanı’ndan alınarak Erciş’e doğru yola çıkarıldı.

Çelebibağ Mahallesi’nde bulunan aile mezarlığına getirilen Tokay’ın cenazesine katılmak için gelen yurttaşlar, mezarlığı ablukaya alan askerler tarafından engellendi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in de katıldığı cenazede, sadece Tokay’ın yakın akrabalarının mezarlığa girişine izin verildi.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç ve beraberindeki partililerin de mezarlık alanına girişi askerler tarafından engellendi. Bunun üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Yine cenazeyi takip etmek isteyen Mezopotamya Ajansı ve JinNews muhabirlerine de izin verilmedi. Corona virüsü salgınının engellemelere gerekçe gösterildiği belirtildi.

Tokay’ın cenazesi, dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından toprağa verildi.

Sakarya’da da Kürt işçilere saldırı olmuştu

Bir erkek tarafından yumruklandığı görülen tarım işçisi Şilan Demir

Eylül ayının başında da Mardin’in Mazıdağı ilçesinden Sakarya’ya mevsimlik tarım işçisi olarak gelen Kürt işçilere ırkçı, ayrımcı bir linç girişiminde bulunulmuştu.

Saldırı sonucunda yaralananlar olurken, işçilerin tamamı köyden ayrılarak, memleketlerine geri dönmüştü.

İşçilerin köyüne Sakarya’dan gelmelerinin ardından bölgeye siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve gazetecilerin girişleri engellenmiş, jandarma kontrol noktası oluşturarak giriş yasağı getirilmişti.

Darp raporu alan Kürt işçiler, saldırıyı gerçekleştirenler hakkında şikayetçi olmuş ancak soruşturma kapsamında “tehdit” ve “yaralama” suçlamalarıyla gözaltına alınan iki kişi serbest bırakılmıştı.


Sakarya’da Kürt işçilere saldırı: Gözaltına alınanlar serbest

Sakarya’da Kürt işçilere saldırı: ‘Vali soruşturmayı etkiliyor’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Aylardır yanan Cudi'den seslendiler: Şırnak bilinçli olarak talan ediliyor
Sonraki Haber
Balıkesir'de bir kadın eşinin ailesi tarafından öldürüldü