Ana SayfaGüncelAKP’li vekilin hesabından Demirtaş ve çocuklarına hakaret

AKP’li vekilin hesabından Demirtaş ve çocuklarına hakaret

HABER MERKEZİ – AKP Milletvekili Tamer Akkal’ın Twitter hesabından Selahattin Demirtaş’ın kızlarıyla görüştürülmemesine ilişkin yapılan paylaşımda, “Selo iti enikleriyle görüşemiyormuş” diye hakarette bulunuldu. Daha sonra paylaşımı kaldıran Akkal, “Şahsımla ilgisi olmayan paylaşım için çok üzgün olduğumu belirtir, danışman arkadaşımızla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını kamuoyunun bilgisine sunarım” dedi. Demirtaş ve ailesine yapılan hakareti ‘insanlık dışı ve skandal’ olarak nitelediren HDP ise Akkal hakkında hukuki yollara başvurulduğunu bildirdi.

AKP Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Twitter üzerinden Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a hakaret etti.

Söz konusu paylaşımda, Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu cezaevinde kızları Delal ve Dilda ile görüştürülmemesine ilişkin “Selo iti enikleriyle görüşemiyormuş. Bizim Şehit çocuklarımız da babalarıyla görüşemiyor. Allah ya size verecek, ya bize…” ifadeleri kullanıldı.

Yoğun tepkilere neden olan paylaşım, Akkal tarafından bir süre sonra silindi.

Akkal: Ben paylaşmadım

AKP’li vekil Akkal, daha sonra Twitter hesabından kamuoyuna bir açıklama da yaptı.

Paylaşımın kendisi tarafından yapılmadığını iddia eden Akkal, “Demirtaş ve ailesi hakkında yapılan paylaşım, şahsım tarafından yapılmamıştır; bir danışman arkadaşımızın hesapları karıştırarak yaptığı bir paylaşımdır” dedi.

Şahsıyla ilgisi olmadığını savunduğu paylaşım için çok üzgün olduğunu belirten Akkal, “Danışman arkadaşımızla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını kamuoyunun bilgisine sunarım” diye ekledi.

https://twitter.com/akkal_tamer/status/1301055512692359169

HDP’den tepki

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Demirtaş’a yönelik Akkal’ın sosyal medya hesabından yapılan hakaret içerikli paylaşıma tepki gösterdi.

Demirtaş’a ve ailesine hakaret insanlık dışıdır; kabul edilemez” başlıklı yazılı açıklamada, Akkal’ın söz konusu paylaşımı kaldırmasının ardından yaptığı açıklamanın ‘bir trollük itirafı’ olduğunu belirtti.

Suçluluğun telaşı içerisinde başvurulan ucuz bir manipülasyondur. Paylaşım sorumlusunun danışmanı olduğunu belirten Akkal, hesapların karıştırıldığını söyleyerek bu hakaretin aslında başka bir hesap üzerinden yapıldığını bir şekilde kabul etmiştir.

Açıklama sonunda ise “Akkal hakkında hukuki başvurularda bulunduğumuzu da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” ifadesi yer aldı.

Ne olmuştu?

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Corona virüsü salgını kapsamında alınan önlemler gerekçe gösterilerek çocuklarıyla görüştürülmemişti.

Durumu Twitter üzerinden duyuran Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, “Kızlarımız Delal ile Dılda’nın, babalarıyla birlikte görüşmelerine izin verilmedi” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD Güney Kıbrıs'a silah ambargosunu kaldırdı
Sonraki Haber
Gaspar Noé’nin son filmi “Lux Æterna”dan fragman