Ana SayfaManşetAleyna Çakır’ın ölümünde şüpheli olan Ümitcan Uygun’un annesi ölü bulundu

Aleyna Çakır’ın ölümünde şüpheli olan Ümitcan Uygun’un annesi ölü bulundu

HABER MERKEZİ – Haziran ayında evinde ölü bulunan Aleyna Çakır’a daha önce şiddet uygulayan ve Çakır’ın ailesinin suçladığı Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun, Ankara’da ormanlık alanda başından vurulmuş halde ölü bulundu.

Ankara’da 3 Haziran’da intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümüyle ilgili gözaltına alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun, dün akşam saatlerinde ölü bulundu.

DHA’da yer alan habere göre öğretmen olan 48 yaşındaki Gülay Uygun’un dün sabah saatlerinde bir akrabasının evine gitmek için dışarı çıktığı, akşam saatlerinde kadına ulaşamayan ailenin durumu polise bildirdiği belirtildi.

Hem polis, hem de yakınlarının aramaya başladığı Gülay Uygun’un yakınları tarafından bulunduğu aktarıldı.

Dağlık alanda bir ormanda silahla başından vurulmuş halde bulunan Gülay Uygun’un hayatını kaybettiği belirlendi.

Annesinin hayatını kaybettiği yerde Ümitcan Uygun ile babası ve avukatları kameralara konuşarak, Gülay Uygun’un ardında bir not bırakarak intihar ettiğini öne sürdü.

Avukat Çağatay Cengiz de Müge Anlı’nın programında dile getirilen iddiaları hatırlatarak “Gülay Uygun sabah saatlerinde bana ‘Bu iftirayı nasıl kaldıracağım’ diye mesaj attı. Akşam saatinde cansız bedeniyle karşılaştık” diye belirtti.

Ümitcan Uygun ve babası, Gülay Uygun’un mektubunda iftiralardan dolayı Müge Anlı’yı suçladığını da iddia etti.

Mektubun doğruluğuyla ya da Gülay Uygun’un ölüm sebebiyle ilgili henüz resmi makamlaca yapılmış bir açıklama yok.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre sosyal medyada paylaşılan Gülay Uygun’un cansız bedeninin fotoğraflarında, yanında bir alışveriş poşeti ve yüzünde de maske olduğu görülüyor.

Bu sebeple birçok sosyal medya kullanıcısı, olayın intihar olmayabileceğini savunuyor.

Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümü

Aleyna Çakır

Ankara Keçiören’de yaşayan Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen’in 3 Haziran’da intihar ettiği iddia edilmişti.

Aleyna’nın cenazesini bulduğunu ve intihar ettiğini iddia eden sevgilisi Ümitcan Uygun’un kadını darp edip, bayılınca da görüntüleri sosyal medyada paylaştığı ortaya çıkmıştı.

Aleyna’nın daha önce Uygun ve onun arkadaşı E.Ö. tarafından darp edildiğini belirterek, emniyete şikayette bulunduğu ancak erkeklerin serbest bırakıldığı belirtilmişti.

Uygun hakkında yalnızca ‘konut dokunulmazlığının ihlali’, ‘kasten yaralama’, ‘tehdit ve hakaret’ suçlarından 1 ay uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştı.

30 Haziran’da ise olayın intihar olmayabileceğine dair verilerin yer aldığı otopsi raporu çıkmıştı. Ailesi, Aleyna Çakır’ın otopsi sonucuna dayanarak ve daha önce kızlarına şiddet uyguladığını vurgulayarak Ümitcan Uygun’u cinayetten sorumlu tutuyor.

Ümitcan Uygun

Adli Tıp raporunda Aleyna’nın vücudunda ölmeden önce bir erkekle cinsel ilişki yaşadığına dair bulgular var. Rapora göre kadının tırnaklarında deri örnekleri de bulundu.

Aleyna’nın cinsel saldırıya maruz bırakılıp bırakılmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda inceleme yapılmasına karar verilmişti.

Adli Tıp Uzmanı Nevzat Alkan, Ümitcan Uygun’un ifadesinin cinayet ekipleri değil polisler tarafından alındığını, soruşturmada sorulmayan birçok soru ve eksik kalan birçok parça olduğunu söylemişti: “Kendisinden herhangi bir DNA örneği alınmamış, gözaltında tutulmamıştır. Yapılması gerekenler tam yapılmamış. Ben burada sorgulamada büyük hatalar ve eksiklikler olduğunu düşünüyorum.”


‘İntihar etti’ denilen Aleyna’yı darp eden Ümitcan Uygun hakkında işlem yapılmıyor

Ümitcan Uygun, ‘intihar etti’ denilen Aleyna’yı darp edip, görüntüleri paylaşmış


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dünya genelinde Corona virüsü vaka sayısı 30 milyonu aştı
Sonraki Haber
Gazete Karınca’ya Musa Anter Gazetecilik Ödülü