Ana SayfaGüncelAlıkonulan HDP PM üyesine dava açıldı, kaçırıp tehdit edenlere işlem yok

Alıkonulan HDP PM üyesine dava açıldı, kaçırıp tehdit edenlere işlem yok

HABER MERKEZİ – Van’da kaçırılarak tehdit edilen HDP PM üyesi Hatice Büşra Kuyun hakkında, konuya dair yaptığı açıklama gerekçe gösterilerek “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” iddiasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi.

HDP Parti Meclisi (PM) ve Gençlik Yürütme Kurulu (GYK) üyesi Hatice Büşra Kuyun, 4 Mayıs’ta Van’da kendisini “istihbaratçı” olarak tanıtan kişilerce alıkonulmuştu.

2 saatten uzun bir süre alıkonulan Kuyun, “Van’dan gideceksin eğer gitmezsen seni tutuklatırız, cezaevine atarız ki seni tutuklatmak bizim için zor değil. Geçtiğin güvenlik noktalarında ki fotoğraflarını alırız, sonra seni gözaltına alır çantana bir silah atar parmak izini alırız, eylem hazırlığı yapıyordu deriz ve tutuklatırız” denilerek tehdit edilmişti.

Kuyun hakkında, konuya ilişkin yaptığı açıklama gerekçe gösterilerek, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” iddiasıyla iddianame hazırlandı.

İddianame, Van 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, Kuyun’un kimliğini bilmediği şahıslar tarafından kaçırıldığı, kaçıran şahısların kamu görevlisi oldukları ve şahıslar hakkında şikayetçi olduğuna dair beyanlarına yer verildi.

Kaçırılma olayına ilişkin herhangi bir detayın yer almadığı iddianamede, Kuyun’un olay sonrası yaptığı açıklamada kullandığı, “Bu zihniyeti 90’lardan gayet iyi tanıyoruz. Değişen sadece toroslar oldu. O günden bugüne Kürt halkı üzerinde, Kürt gençleri üzerinde, Kürt kadınları üzerindeki fiziki ve siyasi soykırım operasyonları devam ediyor” ifadeleri suç olarak gösterildi.

Kuyun’u kaçıran kişiler hakkında ise şu ana kadar herhangi bir işlem yapılmadı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Moria mülteci kampında yangın
Sonraki Haber
Evli olduğu Emine'yi öldüren Habip Demir'e ağırlaştırılmış müebbet