Ana SayfaGüncelAlıkonulan HDP PM üyesinin suç duyurusuna takipsizlik

Alıkonulan HDP PM üyesinin suç duyurusuna takipsizlik

HABER MERKEZİ – Van’da kaçırılarak tehdit edilen HDP PM üyesi Hatice Büşra Kuyun’un polisler hakkında yaptığı suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı.

HDP Parti Meclisi (PM) ve Gençlik Yürütme Kurulu (GYK) üyesi Hatice Büşra Kuyun, 4 Mayıs’ta Van’da kendisini “istihbaratçı” olarak tanıtan kişilerce alıkonulmuştu.

2 saatten uzun bir süre alıkonulan Kuyun, “Van’dan gideceksin eğer gitmezsen seni tutuklatırız, cezaevine atarız ki seni tutuklatmak bizim için zor değil. Geçtiğin güvenlik noktalarında ki fotoğraflarını alırız, sonra seni gözaltına alır çantana bir silah atar parmak izini alırız, eylem hazırlığı yapıyordu deriz ve tutuklatırız” denilerek tehdit edilmişti.

Kuyun hakkında, konuya ilişkin yaptığı açıklama gerekçe gösterilerek, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” iddiasıyla dava açılmıştı.

Kuyun’un polisler hakkında yaptığı şikayet ise karara bağlandı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre savcılık şikayet için kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, kararında olayın geçtiği tüm alanlarda yapılan kamera taramasında sağlıklı bir kaydın elde edilmediğini iddia etti.

Kararda, şu ifadelere yer verildi:

Yapılan şikayetin ardından soruşturma kapsamında yapılan kamera araştırmasında Arma Giyim isimli iş yerine ait dış güvenlik kamerasının olmadığını tespit edildiği, Soydan Kavşağı ve Kültür Kavşağına ait mobese görüntülerinin incelenmesinde söz konusu yerin uzaktan görüntülenmesi nedeniyle sağlıklı bir kaydın elde edilemediği, Ziraat Bankasına ait kamera kayıtlarının incelenmesinde söz konusu kameranın cadde görüşünün olmadığı, kaldırımı gösterdiği ve belirtilen saatlerde kaldırımda müşteki vekilinin iddiasını doğrular nitelikte bir görüntüye rastlanılmadığının anlaşıldığı”

Ayrıca kararda, Kuyun’un verdiği 65 AAT 923 plakaya ilişkin yapılan sorguda böyle bir plakanın herhangi bir araca ait olmadığı ileri sürüldü.

Bu plakanın bir araca ait olmadığının tespit edildiği, plakanın 65 AT 923 olabileceği değerlendirilerek yapılan sorgulamada bu plakanın bir traktöre ait olduğunun anlaşıldığı, tüm dosya kapsamı bir bütün halinde değerlendirildiğinde müşteki vekilinin dilekçesinde belirttiği plakada bir aracın bulunmaması, belirtilen yerlerdeki kamera kayıtlarında olumsuz herhangi bir duruma rastlanılmaması, müşteki adına o tarihte kolluk kuvvetlerince yapılan bir işlemin olmaması hususları da göz önüne alındığında müşteki vekilinin iddiasına konu olayların gerçekleştiğine dair müşteki vekilinin dilekçesinden başka somut, hukuki, kovuşturmaya yeter bir delilin bulunmadığı anlaşılmakla, kovuşturmaya yer olmadığı anlaşılmıştır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Nuri Akman hakkında yakalama kararı
Sonraki Haber
Duygu Çelikten'i öldüren Veli Ünder gözaltına alındı