Ana SayfaÇalışma YaşamıAnkara Üniversitesi’nden sağlıkçılara: Sosyal medyanıza dikkat edin, soruşturma başlatırız

Ankara Üniversitesi’nden sağlıkçılara: Sosyal medyanıza dikkat edin, soruşturma başlatırız

HABER MERKEZİ – Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, yayınladığı ve çalışanlarına imzalatmaya çalıştığı “Sosyal Medya Kullanım Yönergesi”nde, ‘uygun olmayan paylaşımda bulunanlar’ hakkında işlem başlatılacağını duyurdu.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü Tıp Fakültesi Dekanlığı, 7 Eylül tarihinde çalışanlarına, “Sosyal medya paylaşımları” konu başlıklı bir yazı gönderdi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Zemo Ağgöz’ün haberine göre Dekan Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik e-imzasını taşıyan söz konusu yazıda, çalışanlara ‘uygun olmayan paylaşımlar yapılmaması gerektiği’ vurgulandı ve şöyle denildi:

Bu kapsamda paylaşımların kurumumuzu ve ilgili kişileri zor durumda bırakmayacak şekilde yapılması ve fakültemiz, fakültemiz anabilim dalları ile ilgili belge ve bilgilerin ve/veya iç yazışmaları kapsamaması önem taşımaktadır. Ancak son zamanlarda bu konuda kaynağı belli olmayan ve ilgili birimleri hukuksal açıdan da zor durumda bırakabilecek uygun olmayan paylaşımların yapıldığı gözlemlenmiştir.

Yazıda fakültenin, birimle ilgili haberlerin sosyal medyada kullanımına ilişkin düzenlemelerin yer aldığı “Sosyal Medya Kullanım Yönergesi”ne işaret edilerek, yönergeye uymayanlar hakkında dekanlık tarafından idari sürecin başlatılacağı kaydedildi.

Söz konusu yönergenin yükümlülükleri arasında şu ifadeler kullanıldı:

Sosyal medya kullanımları hakkında personel ve öğrenciler bilgilendirilir. Kurum kültürüne uygun içerik hazırlanır. Siyasi ve politik veya gündemde taraf oluşturacak herhangi bir paylaşım yapılmaz.

Yazıda tüm çalışanların, bilgi ve belge paylaşımı konusunda dikkatli olmaları için bilgilendirilmeleri ve “imza karşılığı duyurulması” istendi.

Habere göre çok sayıda personel ve sağlık çalışanı belgeyi reddederek imzalamadı.

İş güvenliği için ismini vermek istemeyen bir sağlık personeli, üzerlerinde hem çalışma yükü hem de idari baskı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Bu belgeyi bütün sağlık personeline gönderdiler. Ama çoğumuz imzalamayı reddettik. Pandemi sürecindeki aksaklıkların kamuoyuna duyurulmaması için böylesi bir baskı ile karşı karşıyayız. Daha önce sözlü olarak da defalarca personel uyarıldı.

Öte yandan Ankara Üniversitesi, 18 Mart’ta da Corona virüsü vakalarının açıklanan sayının çok üzerinde olduğunu belirten İbn-i Sina Hastanesi’nde görevli Uzman Dr. Güle Çınar, hakkında inceleme başlatmıştı.




Önceki Haber
Hande Buse Şeker'i öldüren Volkan Hicret'e 'kasten öldürme'den ceza istendi
Sonraki Haber
Cinsel istismarı haberleştiren iki gazeteci tutuklandı, faillere soruşturma yok