Ana SayfaGüncelAskerler HDP’li belediye başkan yardımcısını öldüresiye darp etti

Askerler HDP’li belediye başkan yardımcısını öldüresiye darp etti

HABER MERKEZİ – Edirne’den Yunanistan’a geçmeye çalışan, kayyum sonrası görevden uzaklaştırılan Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Halis Güney ile Fransa vatandaşı İsa Sefa yakalandıkları askerler tarafından darp edildi.

Edirne’nin Doyran köyü sınırından Meriç Nehri’ni geçip Yunanistan’a gitmeye çalışan iki kişi dün gece sınırda görevli 20-30 kadar asker tarafından yakalanarak biçimde darp edildi.

Müvekkillerinin darp edildiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyuran avukat Bünyamin İnce’den aldığımız bilgilere göre, darp edilenlerden biri Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Halis Güney.

HDP’li Güney, belediyeye kayyum atandıktan sonra görevden alınmıştı.

Güney’in yanında ise Fransa’dan Türkiye’ye geldiğinde hakkında açılan ‘örgüt propagandası’ soruşturması yüzünden yurt dışına çıkış yasağı getirilen İsa Sefa bulunuyordu.

Avukat İnce, Güney ve Sefa’nın Doyran köyü sınırlarında yakalandıkları askerler tarafından şiddetli biçimde darp edildiğini anlattı.

Buradaki ekibin daha sonra Güney ve Sefa’yı İl Jandarma Komutanlığı teslim ettiğini belirten İnce, müvekkilleriyle yaptığı görüşmeyi şöyle anlattı:

Her ikisinin de yurt dışı yasağı var. Gitmeye çalışıyorlar ancak suyu geçemiyorlar. Askerler yakaladıkları iki kişiye, ‘Vatan hainleri’ deyip darp etmiş. Sağlık kontrolünde darp edildiklerine dair bilgileri rapora işlettik. Vücutlarında ciddi morarmalar var. Öğleden sonra ifadelerinin alınması bekleniyor. Darp edenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız.




Önceki Haber
Altın Koza'nın bu yılki jüri başkanı Füsun Demirel
Sonraki Haber
Erdoğan İstanbul Barosu'nu hedef aldı