Ana SayfaToplumsal CinsiyetAvukat Sert’e müvekkilinin boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından tehdit

Avukat Sert’e müvekkilinin boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından tehdit

HABER MERKEZİ – Avukat Mehtap Sert, müvekkilinin boşanma aşamasında olduğu Mustafa isimli erkek tarafından tehdit edildi. Şikayette bulunan Sert, can güvenliğinin olmadığını belirtti.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan avukat Mehtap Sert, boşanma aşamasında olan müvekkili Funda’nın evli olduğu Mustafa B. isimli erkek tarafından ölümle tehdit edildi.

Sert, tehditlere ilişkin dün İskenderun 1’inci Aile Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme bunun üzerine Mustafa B. hakkında uzaklaştırma kararı verdi.

Avukat Sert, bugün de İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine soruşturma başlatıldı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Sert, “kasten öldürme” suçundan tutuklu bulunan Mustafa B.’nin İnfaz Yasası’ndan yararlanarak cezaevinden tahliye edildiğini söyledi.

Sert, Mustafa B.’nin kendisine “Avukat, benden ve benim karım ile olan davamdan uzak dur. Elini ayağını bu işten çek git. Kendi çoluk çocuğuna bak. Yanlış ata oynama benden vazgeç sana bu son uyarım” şeklinde tehdit mesajı attığını aktardı.

Mustafa B.’nin tehditlerinin son bir aydır sürdüğünü belirten Sert, can güvenliğinin olmadığını vurguladı.

Ofisine de gelerek tehditler savurmuş

Sert, mesajların ardından Mustafa B.’nin, bürosuna gelerek tehditlere devam ettiğini ifade etti.

Olaya tanıklık eden Avukat Nevzat Ercan, Mustafa B.’nin “Kadın hareketinin senin arkanda olması, seni kurtarmaz. Bilmediğin şeyler var, uzak dur bu dosyadan” dediğini aktardı.

Ercan, “Sürekli olarak avukat Mehtap Sert’i telefonla arayarak, tehditler savuruyordu. Şu anda hem uzaklaştırma kararı aldırdık hem de suç duyurusunda bulunduk. İnfaz Yasası’yla dışarıya salıverilen bu kişilerin; tehditleri bize kaygılandırıyor. Şahsın cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Mehtap Sert, İskenderun’da Casim Ozan Çeltik tarafından kezzaplı saldırıya maruz bırakılan Berfin Özek’in ve erkek şiddetine maruz bırakılan pek çok kadının avukatlığını üstleniyor.




Önceki Haber
HDP'den Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na acil toplantı çağrısı
Sonraki Haber
Merkez Bankası'ndan faiz artırımı