Ana SayfaToplumsal CinsiyetAygül Doku: Gülistan’ın dosyası kapatılmak isteniyor

Aygül Doku: Gülistan’ın dosyası kapatılmak isteniyor

HABER MERKEZİ – Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana haber alınamayan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, kapsamlı bir soruşturma yapılmadığını ve dosyanın kapatılmak istendiğini söyledi. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere birçok yetkiliyle görüşme taleplerinin yanıtsız kaldığını belirten Doku, başta kadınlar olmak üzere tüm topluma ‘ses çıkarın’ çağrısında bulundu.

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak’tan bu yana haber alınamıyor.

21 yaşındaki Gülistan’ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma sürse de, baş şüpheli Zaynal Abakarov’un savcılık kararına rağmen ifadesi dahi alınmış değil.

264 gündür kayıp olan Doku’yu arama çalışmaları ise 18 Ağustos itibariyle sonlandırılmıştı.

Arama çalışmalarının sona erdirilmesinin ardından Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku ve annesi Bedriye Doku, 7 Eylül itibariyle Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemine başlamıştı.

Bu arada ailenin avukatı Ali Çimen hakkında da soruşturma başlatılmıştı.

“Gözaltına alınmamız adaletsizlik ve hukuksuzluktu”

Kardeşine ilişkin yürütülen soruşturmada herhangi bir ilerleme katedilmediğini söyleyen Aygül Doku, dosyanın kapatılmaya çalışıldığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ayşe Sürme’ye konuşan Doku, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere birçok yetkiliyle görüşme taleplerinin yanıtsız kalmasının ardından annesiyle birlikte oturma eylemi başlattıklarını hatırlattı.

Eylemi başlattıktan sonra gözaltına alındıklarını anımsatan Doku, “Gözaltına alınmamız adaletsizlik ve hukuksuzluktu. Bu hiçbir hukuk kitabında görülmedi. Annemin yıllardır taktığı beyaz tülbendi başından alınmış yerlerdeydi. Annem ve bende zorla götürüldük” dedi.

Biz katil, tecavüzcü, hırsız değiliz. Bir annenin kızını aramasından daha doğal ne olabilir. Kızımıza dair bir iz de vermiyorsunuz. Suda dediniz yok, aileyi yargılamıyorsunuz. Gözaltından sonra görüştüğümüz Vali, yetkililerle görüştüğünü, cevap beklediğini söyledi. Şimdi biz Vali’den Cumhurbaşkanıyla görüşmek için cevap bekliyoruz.

“‘Kardeşinizi unutun, buhar oldu’ demelerini kabul etmiyoruz”

Yetkililerle görüşme taleplerinin karşılanmaması durumunda tekrar Ankara’ya gideceklerini kaydeden Doku, “Aile olarak dosyanın kapatılması endişesi yaşıyoruz. Bize, ‘kardeşinizi unutun, buhar oldu’ demelerini kabul etmiyoruz. Meclise gideceğiz, vekillerle görüşeceğiz. Gerekirse herkesin kapısını tek tek çalacağız” diye konuştu.

Gülistan’a ne yaptılar sorusuna dair her ihtimal aklımıza geliyor. Bu bizi daha çok tedirgin ediyor. Artık tahammül sınırlarımız kalmadı. Düşünün biz kıyamadığımız kardeşimizin artık kemiklerini bile isteme durumuna geldik. Gülistan’a ne olduğuna dair birçok soru işareti var. Yetkililerden Gülistan’ın ailesini, Zaynal’ın ailesiyle karıştırılmamasını istiyoruz. Gülistan’ın ailesi hedef olmamalı.

Avukata soruşturma açılmasına tepki

Aygül Doku, avukatları Ali Çimen hakkında soruşturma açılmasına da tepki gösterdi.

“Dünya kamuoyuna mal olmuş bir olay var. Bir avukatın bunu aydınlatması için görevini yapması kadar doğal ne olabilir?” diye soran Doku, şunları söyledi:

O zaman başsavcısından tutun valisine kadar bu olayı aydınlatmak için her gün insanlara açıklama yapın. Siz bu açıklamaları yaptığınızda bizim avukatımız açıklama yapmak zorunda kalmayacak. Dosyaya avukat Eren Keskin de dahil oldu. Gülistan’ın akıbetini ortaya çıkması için elinden gelen bütün çalışmaları yapacağını, ilgileneceğini söyledi. İki avukattan da umudumuz büyük. Bu dosyanın bir sonuca varıp kardeşimin akıbetini ortaya çıkaracağına inanıyoruz.

Gülistan için ‘ses çıkarın’ çağrısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptıkları görüşmede, Zaynal Abakorov’un gözetim altında tutulduğunu aktaran abla Doku, buna rağmen Abakorov’un şimdiye kadar konuşmadığını ifade etti.

Gülistan nerede olursa olsun, Zaynal Gülistan’ı gece darp edip, zorla araca bindirdiğini kendi ifadesinde söylüyor. Zaynal ve ailesi sorgulanmıyor. Savcılık Gülistan yüzde 95 suda dedi. Suda olsaydı dahi, bu kızı suya kim yönlendirdi? Bu sorular ortaya çıkacaktı. Biz de bunu kabul etmeyecektik. Ne savcının ne hukuk ve adaletin vicdanına sığacak bir cümle değil. Gülistan suda demek, büyük bir çelişkiydi. Tek çağrım, tüm toplum, özellikle kadınlar, Gülistan’ın akıbeti için ses çıkarsın.




Önceki Haber
Çıkış ile umutsuzluk arasında: Şener Özmen ile 'mekansız' sohbet
Sonraki Haber
Fail erkeğe ikinci kez ceza verildi, yine tutuklanmadı