Ana SayfaGüncelAytaç Ünsal’a tahliye

Aytaç Ünsal’a tahliye

HABER MERKEZİ – Yargıtay 16. Ceza Dairesi, “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucundaki tutuklu avukat Aytaç Ünsal’ın ‘iyileşene kadar’ cezasının infazının durdurulması ve tahliyesine karar verdi. Kararın ardından Ünsal, tutulduğu hastaneden çıkarıldı.

Yargıtay, 214 gündür ölüm orucunda olan tutuklu avukat Aytaç Ünsal hakkındaki kararını açıkladı.

Ünsal’ın ‘iyileşene kadar’ cezasının infazının durdurulması ve tahliyesine karar veren Yargıtay 16. Ceza Dairesi, söz konusu kararı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Yargıtay’ın kararı şöyle:

Halkın Hukuk Bürosu, yaptığı açıklamada, “Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin bugün tarihli kararı ile büromuz avukatı Aytaç Ünsal tahliye edilmiştir. Bu karar ile Ebru Timtik’i tahliye etmeyenler Ebrumuzun katili olduğunu bir kez daha ilan etmiştir” dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği de yaptığı açıklamada, “Bugün bu kararı verenler, Avukat Ebru Timtik’i sağlık raporlarına rağmen tahliye etmeyip, havasız bir tecrit odasında ölümüne sebep oldular” ifadelerini kullandı.

Avukat Ayşegül Çağatay ise “Aytaç Ünsal tahliye edilmiştir. Ancak kararın dili dosyada onama çıkmış olabileceğini de düşündürmektedir. Ailesi ve yakınları olarak Aytaç Ünsal’ı alabilmek için hastane bahçesindeyiz” açıklamasını yaptı.

Kararın ardından İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tutulan Ünsal hastaneden çıkarıldı.

Hastane çıkışında Ünsal, “hepinizin emeğiyle kazandık, sizleri çok seviyorum” dedi.

Ne olmuştu?

2017 yılında aralarında Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlar bürolarına yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Yargılama sonucunda mahkeme, 18 avukata “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” iddialarıyla toplam 159 yıl 1 ay 30 gün hapis cezası vermişti.

Avukatlardan Ebru Timtik’e “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 13 yıl 6 ay, avukat Aytaç Ünsal’a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

İstinaf Mahkemesi’nce onanan dosya Yargıtay’a taşınmıştı. Her iki avukat da ‘adil bir şekilde yargılanmak’ için ölüm orucuna başlamıştı.

Timtik, ölüm orucu eyleminin 238. gününde, 27 Ağustos’ta yaşamını yitirmişti. Ünsal’ın eylemi ise halen sürüyor.




Önceki Haber
David Graeber yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Ölüm orucundaki Akman ve Karakaya hastaneye kaldırıldı