Ana SayfaGüncelAytaç Ünsal’dan ölüm orucundaki Didem Akman için çağrı

Aytaç Ünsal’dan ölüm orucundaki Didem Akman için çağrı

HABER MERKEZİ – “Adil yargılanma” talebiyle sürdürdüğü 215 günlük ölüm orucunu sonlandıran Aytaç Ünsal, ölüm orucunda olan tutuklu Didem Akman için çağrı yaptı. Ünsal, “Didem Akman’ı yaşatalım, taleplerinin bir an önce kabul edilmesi için umut olalım” dedi.

“Adil yargılama” talebiyle ölüm orucunda olan ve 3 Eylül’de Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi tarafından hakkında tahliye kararı verilen Avukat Aytaç Ünsal, ölüm orucunu 4 Eylül’de yani eyleminin 215’inci gününde sonlandırmıştı.

Tahliye kararının verilen mücadele sayesinde gerçekleştiğini dile getiren Ünsal, “Yaşanan umutsuzluğu tüm dünyaya duyurduk. Bize dayatılan hukuksuz koşulları kısmen de olsa aştığımız için tahliye kararı vermek zorunda kaldılar” diye belirtti.

Ünsal, hala ölüm orucunda olan ve İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde tutulan tutuklu Didem Akman için çağrı yaptı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Ünsal, 207 gündür ölüm orucunda olan Akman’ın talebinin Sincan Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmek olduğunu söyledi.

Şakran Kapalı Kadın Cezaevi’nde tutulduğu yerde sadece bir saat havalandırmaya çıkarıldığını ve havalandırma hakkı istediğini belirten Ünsal, şunları söyledi:

Yine görüşlerde Akman tek kişi ile değil tüm ailesini aynı anda görmek istiyor. Bunlar zaten kanunların uygulanması gereken haklardır. Didem şuan konuşamıyor ve yürüyemiyor. Ölüm sınırına çoktan yaklaşmış durumda ve bu yüzden Didem’in sesini duymamız, güçlü bir şekilde haykırmamız gerekiyor. Ben bize destek olan sürecimizi takip eden tüm dostlara sesleniyorum. Didem Akman’ı yaşatalım, taleplerinin bir an önce kabul edilmesi için umut olalım.

Ölüm oruçları

İzmir Şakran Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Özgür Karakaya ve Didem Akman, adil yargılanma ve cezaevi koşullarının düzeltilmesi talebiyle 19 Şubat’ta ölüm orucu eylemine başlamıştı.

Karakaya, eylemine 199. gününde ara vermişti.

Öte yandan Aytaç Ünsal ile birlikte “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucuna başlayan Avukat Ebru Timtik, eyleminin 238’inci gününde yaşamını yitirmişti.




Önceki Haber
Bir erkek, otelde odasına girdiği kadını taciz etti, polis 'rüya görmüş olabilirsiniz' dedi
Sonraki Haber
Trump: Suriye’de Kürtler’e yardım ediyoruz