Ana SayfaGüncelBabacan’dan HDP’li Sancar’a telefon

Babacan’dan HDP’li Sancar’a telefon

HABER MERKEZİ – Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP’ye yönelik operasyonlara ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı arayarak, gözaltılar ve gözaltında yaşanan sağlık sorunları hakkında bilgi aldı.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP’ye yönelik gözaltı operasyonuna ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı aradı.

DEVA’nın Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Babacan’ın Sancar’ı telefonla arayarak, gözaltılar ve gözaltında yaşanan sağlık sorunları hakkında bilgi aldığı belirtildi.

HDP’den yapılan açıklamada ise Sancar’ın Babacan’a kendileri için aşikar olan iktidarın hesaplarının muhalefet ve demokratik kamuoyu tarafından da fark edilmiş olmasının ve bu konuda dayanışma içerisinde bulunuyor olunmasının umut verici olduğunu söyleyerek, demokrasi ve özgürlükler için ortak çabanın en temel hedefleri olduğunu ifade etti.

Ne oluyor?

Ayhan Bilgen gözaltına alınırken

‘Kobani eylemleri’ soruşturmasıyla hedef alınan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 2014 yılında partinin Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) yer alan isimlerin de aralarında bulunduğu 20 siyasetçi 25 Eylül Cuma sabahı gözaltına alınmıştı.

Dört gündür Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan ve halen ifadeleri alınmayan HDP’li siyasetçilerin gözaltı süreleri dört gün uzatıldı.

Bu arada, dün akşam saatlerinde (27 Eylül) gözaltında tutulan siyasetçilerden bazıları yedikleri yemeğin ardından rahatsızlanmıştı.

Bunun üzerine gözaltındaki siyasetçilerle görüşen HDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, gıda zehirlenmesi şikayetiyle hastaneye kaldırılan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in serum verildikten sonra emniyete geri getirildiğini, eski HDP MYK üyeleri Can Memiş ve İsmail Şengün’ün ise verilen serumun bitmesinin ardından emniyete geri getirileceğini aktarmıştı.

Dede, Ayla Akat’ın da rahatsızlandığını ancak hastaneye götürülecek kadar durumunun kötüleşmediğini ifade etmişti.

Gözaltında tutulan siyasetçilerin isimleri şöyle: Ayhan Bilgen, Alp Altınörs, Nazmi Gür, Altan Tan, Ayla Akat, Emine Ayna, Sırrı Süreyya Önder, Bircan Yorulmaz, Gülfer Akkaya, Berfin Özgü Köse, Dilek Yağlı, Can Memiş, Günay Kubilay, Bülent Barmaksız, Zeki Çelik, Pervin Oduncu, İsmail Şengül, Ali Ürküt, Cihan Erdal, Emine Beyza Üstün.


HDP’li siyasetçilerin gözaltı süreleri 4 gün uzatıldı

Davutoğlu, HDP’li Sancar’ı aradı: Yapılanlar hukuki değil


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rosa Kadın Derneği üyesi Remziye Sızıcı'ya tahliye
Sonraki Haber
Dersim’de 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı