Ana SayfaGüncelBahçeli TTB’yi hedef gösterdi, ‘derhal kapatılmalı’ dedi

Bahçeli TTB’yi hedef gösterdi, ‘derhal kapatılmalı’ dedi

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, Covid-19 salgınına dair duyarlılığın ve tedbirlerin arttırılması amacıyla 14-18 Eylül arasını “#YönetemiyorsunuzTükeniyoruz” haftası ilan Türk Tabipleri Birliği’ni hedef göstererek kapatılmasını istedi. Bahçeli’nin bu açıklamasına sosyal medyada “#iyikiTTBvar” etiketiyle tepki gösterildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 14-18 Eylül tarihleri arasını “Yönetemiyorsunuz, Tükeniyoruz” haftası ilan ettiğini duyurmuştu.

TTB’nin çağrısı üzerine, tabip odaları bulundukları illerde siyah kurdele takma, yürüyüş ve saygı duruşu gibi eylemler gerçekleştiriyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, “#YönetemiyorsunuzTükeniyoruz” diyen TTB’yi hedef göstererek, derhal kapatılmasını ve yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmasını istedi.

TTB’nin yaşamını yitiren sağlık çalışanları için siyah kurdele takma eylemine de tepki gösteren Bahçeli, şunları ifade etti:

Türk Tabipler Birliği isimli ihanet oluşumu sözde artan vakalara, hayatını kaybeden insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza dikkat çekmek maksadıyla tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacakmış! Bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur. Siyah kurdele takınca ne olacak? KOVİD-19 hastalığından tedavi gören insanlarımıza ne diyecekler? Bu kapsamda vefat eden kardeşlerimizin ailelerine ne anlatacaklar? Birlikten ziyade illete dönen tabipliğin yüz karaları nereye ulaşmayı hedefliyorlar?

Bahçeli ayrıca Covid-19’la mücadele için bilim insanlarının yeni bir heyet oluşturması gerektiğini de savundu.

Bahçeli’ye karşı “#iyikiTTBvar” kampanyası

Bahçeli’nin bu açıklamasına sosyal medya üzerinden “#iyikiTTBvar” etiketiyle tepki gösterildi. Bu paylaşımlardan bazıları şöyle:

TTB’den #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz kampanyası




Önceki Haber
Dink Cinayeti Davası: Mahkeme MİT'i dinlemekten vazgeçti
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 30 milyona yaklaştı