Ana SayfaGüncelBahçeli yine TTB’yi hedef gösterdi: İncelemek için heyet kurduk

Bahçeli yine TTB’yi hedef gösterdi: İncelemek için heyet kurduk

HABER MERKEZİ – Türk Tabipleri Birliği’ni bir kez daha hedef göstererek derhal kapatılması gerektiğini savunan MHP lideri Bahçeli, bir heyet oluşturduklarını belirterek, “TTB’nin dünü, bugünü, bütün fiili ve eylemleri incelenecek, gerekirse hazırlanacak dosya Cumhuriyet Savcılıklarına intikal ettirilecektir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) kapatılmasına ilişkin 16 Eylül’de yaptığı açıklamanın ardından kendisine iletilen bir soruya yazılı yanıt verdi.

TTB’yi incelemek için heyet kurduklarını belirten Bahçeli, “Bugünden geçerli olmak üzere, Başkanlık Divanı üyesi bir arkadaşımızın başkanlığında bir heyet teşekkül etmiştir” dedi ve ekledi:

Bu heyet marifetince Türk Tabipleri Birliği’nin dünü, bugünü, bütün fiili ve eylemleri incelenecek, gerekirse hazırlanacak dosya Cumhuriyet Savcılıklarına intikal ettirilecektir. Ümidimiz, kirli çamaşırların ortaya çıkmasıdır.

Türk Tabipleri Birliği’nin salgın döneminde karamsarlık yaydığını savunan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

Adı Türk olan, gerçekte bölücülüğün ve terörizmin saklandığı karanlık oluşum olan bu birliğin milletimizin ne bir özlemini ne de hedef ve hayallerini paylaştığı vakidir. 16 Eylül’de Twitter’den yaptığım açıklamanın sonuna kadar arkasındayım. Türk Tabipleri Birliği derhal kapatılmalıdır. Aynı zamanda dediğim şudur: Bu Birliğin yöneticilerinden hesap sorulmalıdır.

“TTB kapatılsın” çağrısından sonra TTB’ye destek amacıyla telefon açan kişileri hedef alan Bahçeli, son olarak şunları ifade etti:

HDP’nin yanında hizaya giren Türk Tabipleri Birliği Başkanı’na destek amacıyla telefon kuyruğuna girenler bize göre kendilerine yakışanı yapmıştır! Biz millet ne diyorsa onu söylüyoruz. Türkiye’ye husumet besleyen mihraklara da her zeminde karşı çıkacağız. Diyeceğim odur ki, Türk Tabipleri Birliği yeni tip Corona virüs kadar tehlikelidir. Ve gereği acilen yapılmalıdır.

Ne olmuştu?

Türk Tabipleri Birliği, 14-18 Eylül tarihleri arasını “Yönetemiyorsunuz, Tükeniyoruz” haftası ilan ettiğini duyurmuştu.

TTB’nin çağrısı üzerine, tabip odaları bulundukları illerde siyah kurdele takma, yürüyüş ve saygı duruşu gibi eylemler gerçekleştirmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, “#YönetemiyorsunuzTükeniyoruz” diyen TTB’yi hedef göstererek, derhal kapatılmasını ve yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmasını istemişti.

Bahçeli’nin bu açıklamasına sosyal medyada “#iyikiTTBvar” etiketiyle tepki gösterilmişti.

Bahçeli’nin hedef göstererek, ‘derhal kapatılmalı’ dediği Türk Tabipleri Birliği de “Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız” açıklamasını yapmıştı.


Bahçeli TTB’yi hedef gösterdi, ‘derhal kapatılmalı’ dedi

TTB’den Bahçeli’ye yanıt: Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
75 yaşındaki tutuklu siyasetçi yoğun bakıma alındı
Sonraki Haber
HDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü: MİT’çi olduklarını söyleyen kişilerce kaçırıldım