Ana SayfaGüncelBahçeli’den AYM çıkışı

Bahçeli’den AYM çıkışı

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi yeni hükümet sisteminin doğasına uygun şekilde yeni baştan yapılandırılmalıdır” açıklamasında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) yeniden yapılandırılması gerektiğini iddia etti.

AYM’nin son zamanlarda verdiği kararların ‘sancılı ve sakat’ olduğunu savunan Bahçeli, ”Anayasa Mahkemesi yeni hükümet sisteminin doğasına uygun şekilde yeni baştan yapılandırılmalıdır” dedi.

Bahçeli, ”Hak ihlali adı altında verilen kararlar telafisi imkansız zararlar vermektedir” sözlerini de ekledi.

Bahçeli’nin söz konusu çıkışı, AYM Başkanı Zühtü Arslan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan söz düellosunun ardından geldi.

Kamuoyu önünde yaşanan gerginlik, Soylu’nun “Şehirlerarası karayollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez” hükmünü AYM’nin iptal etmesini eleştirmesiyle başlamıştı.

Bakan Soylu, AYM Başkanı Arslan’a “Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı’na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım. Sen var mısın?” diye tepki göstermişti.

Soylu’nun hedef aldığı AYM Başkanı Zühtü Arslan ise “AYM kararları eleştirilebilir, ama önce okuyup anlamak lazım” eleştirisinde bulunmuştu. Soylu da buna “FETÖ” imasıyla yanıt vermişti.


Bakan Soylu ile AYM Başkanı Arslan arasında tartışma


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ümitcan Uygun'dan Aleyna'nın arkadaşına ifadesini geri çekmesi için ölüm tehdidi
Sonraki Haber
Maden işçilerinden uyarı: Tazminatlar ödenmezse Ankara'ya yürüyeceğiz