Ana SayfaGüncelBakanlık hileli firmaları ifşa etti: Aralarında Diyarbakır’daki ‘lüks’ mekanlar da var

Bakanlık hileli firmaları ifşa etti: Aralarında Diyarbakır’daki ‘lüks’ mekanlar da var

HABER MERKEZİ – Tarım ve Orman Bakanlığı, toplam 91 firmanın 113 parti hileli ürün piyasaya sürdüğünü tespit etti. İsimleri açıklanan firmalar arasında Diyarbakır’da ‘lüks’ sayılan kimi restorantların bulunması dikkat çekti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, ilaç etken maddesi karıştırılan, taklit ve tağşiş (içine başka madde karıştırılan) yapıldığı tespit edilen ürünlerin ve firmaların listesini kamuoyuyla paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taklit ve tağşiş ürünlere karşı denetimleri ‘titizlikle’ yürüttüklerini belirterek, “Her zaman söylediğim gibi en etkin denetimci vatandaşımızdır. Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde; bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 2012 yılından bu yana taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen ürünleri ve firmaları kamuoyuna duyuruyor.

Son sekiz yılda ifşa edilen ürün sayısı 3 bin 605 parti olurken, firma sayısı da bin 609’a yükseldi.

Paylaşılan listede Diyarbakır’da bilinen birçok mekan da yer aldı.

AVM’lerdeki veya Diclekent semtindeki lüks mekanların et ürünlerinin içine sakatat karıştırdığı incelemeler sonucu tespit edildi.

Bakanlığın ifşa ettiği, 91 firma ve 113 parti ürün şu şekilde:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Konut satışlarında yüzde 54 artış
Sonraki Haber
Kadın cinayetlerine karşı eylem yapan kadınlara para cezası