Ana SayfaGüncelBakanlık: Selefi derneklerin silahlandığı iddiasına kayıtsız kalmamız mümkün değil

Bakanlık: Selefi derneklerin silahlandığı iddiasına kayıtsız kalmamız mümkün değil

HABER MERKEZİ – “Cübbeli Ahmet”in iddialarına ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, “Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir” diye belirtti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün “selefi derneklerin silahlandığı” yönündeki iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Ersoy, iddialarla ilgili İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı’nca 1,5 yıllık kapsamlı bir çalışma yapıldığını belirterek, “Bugüne kadar selefi derneklerle ilgili yapılan denetimlerle birçok dernek kapatılmış, birçoğuna para cezası uygulanmıştır” dedi.

İdari ve adli süreçlerin işletileceğini söyleyen Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Ahmet Mahmut Ünlü ile yaptığı görüşmeyi anlatmış, Ünlü’nün “2 bin selefi dernek silahlanıyor” ifadesini ve savcıların kendisini çağırması halinde 150 derneğin ismini vermeye hazır olduğunu aktarmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hrant Dink Vakfı’na tehdit mesajı gönderenler tahliye edildi
Sonraki Haber
TL eriyor: Dolar ve euroda yeni rekorlar