Ana SayfaGüncelBarış Atay: Soylular gidecek, karanlık günler geride kalacak

Barış Atay: Soylular gidecek, karanlık günler geride kalacak

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef göstermesi sonucu darp edilen TİP Milletvekili Barış Atay, “Süleyman Soylu bir bakan değildir, çete lideridir. Soylular gidecek, bu karanlık günleri geride kalacak” açıklaması yaptı.

18 yaşındaki İpek Er’e ‘nitelikli cinsel saldırıda bulunmak’ suçundan tutuklandıktan bir hafta sonra tahliye edilen Musa Orhan’ın devlet tarafından korunduğunu yazan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Twitter üzerinden girdiği tartışmadan saatler sonra, 31 Ağustos gecesi İstanbul Kadıköy’de beş kişinin saldırısına uğramıştı.

Soylu’nun “Dikkat yakalanma…” diye tehdit ettiği Atay, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda TİP yönetici ve üyelerinin katılımıyla açıklama yaptı.

Atay şunları söyledi:

Bu ülkede herhangi bir devrimci için yapabilecekleri şey karanlık bir sokakta arkadan beş kişi saldırmaktır. Süleyman Soylu bir bakan değildir, çete lideridir. Herkesi tasfiye etmek için kullanılışlı bir aparattır. Tecavüz toplumunda yaşadığımız gün gibi aşikardır. Biz İpek Erlerin tarafındayız, Soylu Musa Orhanların… Süleyman Soylular gidecek, bu karanlık günleri geride kalacak.

Erkan Baş: Canlarını acıtacağız

TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Türkiye’yi savaşa sokmaya çalışan iktidara karşı barış türküleri söylemeye devam edeceklerini vurguladı.

Erkan Baş şöyle devam etti:

Çok uzun olmayan bir gelecektir Dünya Barış Günü’nü kardeş bir şekilde yaşayacağımız dünyada olacağız. Halkımıza, dostlarımıza teşekkür ederiz. Bu ülke halkları teslim olmuyor, zorlarına gider bu. Biz bu tarz saldırılarla ilk defa karşılaşmıyoruz. Ey Süleyman Soylu senin ağababan Mehmet Ağarları tanıyoruz. Kararlılığımızı büyütüyorlar. Canlarını acıtıyoruz. Canlarını acıtacağız. Onların bildiği ‘siyasetçiler’den değiliz biz devrimciyiz. Biz halkımızın bize verdiği görevin farkındayız. Ankara’daki koltuklarda oturmak için değil Süleyman Soylu’dan hesap soralım diye gönderdi bizi halk. Halkın bize verdiği görevden adım Süleyman Soylu bugün bizden daha fazla korksun. Biz siyaseti onlar gibi yapmıyoruz. Elinizde geleni yapın, biz daha fazla bileyleniyoruz. Bu iktidarı yıkmak konusunda eminiz. Biz sizi iktidar koltuğundan indireceğiz. Kaybettiklerinin, yok olmaya sürüklendiklerinin farkındalar, bizi susturmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Barış Atay, İpek Er’e tecavüz eden ve intihara sürüklenmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan’a ilişkin bir haberi Twitter hesabı üzerinden paylaşmıştı.

Atay, yaptığı paylaşımında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu etiketleyerek, “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın Süleyman Soylu. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu paylaşımı alıntılayarak yanıt veren Bakan Soylu, Atay’a “Senden tam tecavüzcü olur” sözleriyle hakaret etmiş, “dikkat yakalanma” diyerek de hedef göstermişti.

Soylu’nun bu paylaşımından saatler sonra ise Atay, İstanbul Kadıköy’de beş kişinin saldırısına uğramıştı.

Saldırının yaşandığı sokaktaki işyeri kameralarının ise çalışmadığı iddia edilmişti.

Bu arada Sabah gazetesi, Atay’a saldıranlardan birinin yakalandığını, üç kişiyi arama çalışmalarının ise sürdüğünü yazdı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den sekiz kentte 'barış zinciri': Sesimizi yükseltmemiz gerekiyor
Sonraki Haber
Avusturya: Bir Türk casusu yakaladık