Ana SayfaGüncelBarış Atay’a saldırıyla ilgili üç kişi gözaltında

Barış Atay’a saldırıyla ilgili üç kişi gözaltında

HABER MERKEZİ – İstanbul Kadıköy’de TİP’li milletvekili Barış Atay’a düzenlenen saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında üç kişi gözaltına alındı.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay,  31 Ağustos gecesi saldırıya uğramıştı.

Saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada olay yerinin çevresindeki işyeri kameralarını inceleyen polis ekiplerinin, saldırıyı yapan dört kişiyi tespit ettiği ve bu kişilerden üçünü gözaltına aldığı bildirildi.

DHA’da yer alan habere göre saldırganların yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Ne olmuştu?

Barış Atay, İpek Er’e tecavüz eden ve intihara sürüklenmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan’a ilişkin bir haberi Twitter hesabı üzerinden paylaşmıştı.

Atay, yaptığı paylaşımında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu etiketleyerek, “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın Süleyman Soylu. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu paylaşımı alıntılayarak yanıt veren Bakan Soylu, Atay’a “Senden tam tecavüzcü olur” sözleriyle hakaret etmiş, “dikkat yakalanma” diyerek de hedef göstermişti.

Soylu’nun bu paylaşımından saatler sonra ise Atay, İstanbul Kadıköy’de saldırıya uğramıştı.

Saldırının yaşandığı sokaktaki işyeri kameralarının ise çalışmadığı iddia edilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Pandemi sona ermiş değil, Corona virüsü kolayca yayılıyor
Sonraki Haber
Ağustos'ta erkekler 27 kadını öldürdü, 23 kadının ölümü de şüpheli