Ana SayfaDünyaBelarus: Kolesnikova Ukrayna sınırında gözaltına alındı

Belarus: Kolesnikova Ukrayna sınırında gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Belaruslu yetkililer, muhalif siyasetçi Maria Kolesnikova’nın Ukrayna sınırında gözaltına alındığını açıkladı. Kolesnikova’nın yanındaki iki kişinin ise sınırı geçmeyi başardığı belirtildi.

Belaruslu muhalif siyasetçi Maria Kolesnikova’dan Pazartesi gününden bu yana haber alınamıyordu.

Ülkedeki muhalif güçlerin aynı çatı altında toplandığı Koordinasyon Konseyi’nden yapılan açıklamada, Kolesnikova ile birlikte sözcüsü ve bir çalışanının “Minsk’in merkezinde kimliği bilinmeyen kişilerce kaçırıldığı” belirtilmişti.

Kolesnikova’nın ortadan kaybolması ve hafta sonunda Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’ya karşı düzenlenen son protestolarda 600’den fazla kişinin gözaltına alınması uluslararası toplumda büyük tepkiye neden olmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Belaruslu yetkililere muhaliflerin nerede olduğu konusuna açıklık getirilmesi ve serbest bırakılmaları çağrısını yapmıştı.

Kendisinden haber alınamayan Kolesnikova’ya ilişkin Belaruslu yetkililerden açıklama geldi.

Açıklamaya göre, muhalif siyasetçi Kolesnikova, Ukrayna sınırında gözaltına alındı.

Belarus sınır görevlileri, Kolesnikova’nın Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece sınırı geçmeye çalıştığını öne sürdü.

Belarus devlet televizyonunda yer alan haberlerde Kolesnikova’nın yanında olan Koordinasyon Konseyi üyesi iki kişinin ise sınırı geçmeyi başardığı belirtildi. Bir sözcü “Kolesnikova şu anda gözaltında tutuluyor” diye konuştu.

Koordinasyon Konseyi’nden sabah saatlerinde yapılan açıklamada “Sadece Maria Kolesnikova’nın ülkeyi gönüllü olarak terk etmek istemediğini doğrulamamız mümkün” ifadesine yer verilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Altın Koza'da onur ve emek ödüllerinin sahipleri belli oldu
Sonraki Haber
Cinsel saldırıya uğrayan akademisyen kadın görevden uzaklaştırıldı